Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2023,
10.22

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić

Ponedeljek, 2. 10. 2023, 10.22

7 mesecev

Kvalifikacije, EP

Dragan Adžić je že poslal vabila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Krim Mercator Dragan Adžić | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije bo v prvi polovici oktobra začela pot v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Prva izziva izbrank selektorja Dragana Adžića, ki je že poslal vabila 21 članicam izbrane vrste, bosta predstavljali zasedbi Latvije in Italije.

Slovenske rokometašice oktobra čakata prvi tekmi kvalifikacijskega ciklusa za prihajajoče prvenstvo stare celine, na katerem bo prvič sodelovalo 24 reprezentanc. Na zaključni turnir, ki bo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se bo slovenska izbrana vrsta poskušala prebiti v kvalifikacijski skupini 4 v družbi Francije, Latvije in Italije.

Glavni strateg na slovenski klopi Adžić je v uvodnih krogih državnih prvenstev in evropskih tekmovanj lahko spremljal predstave kandidatk za nastop v dresu s slovenskim grbom, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Koga vse je uvrstil na seznam?

Selektor je na seznam povabljenih uvrstil vratarke Amro Pandžić, Majo Vojnovič in Dijano Đajić, krilne rokometašice Emo Marijo Marković, Majo Svetik, Emo Abino, Ano Jarc, Eleno Erceg in Tinkaro Kogovšek, krožne napadalke Natašo Ljepojo, Valentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Aljo Varagić, Emo Hrvatin, Nino Zulič, Nino Spreitzer, Tjašo Stanko, Ano Abino, Neno Černigoj in Erin Novak.

Reprezentančna zasedba se bo v Ljubljani zbrala prihodnji ponedeljek, 9. oktobra, po slovenskem superpokalnem vikendu v Logatcu. Rokometašice bodo trenirale v Ljubljani, uvodno tekmo kvalifikacij proti Latviji pa bodo v sredo odigrale v celjskem Golovcu.

Na gostovanje v Italijo, kjer se je ženska članska reprezentanca mudila že v aprilskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, se bo Adžićeva četa odpravila v petek, 13. oktobra, srečanje z domačinkami pa bo na sporedu dva ni pozneje.

Preberite še:

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg
Sportal Krimovke zanetile vročico, a zdaj prihaja pravi test
Krim Mercator
Sportal Izjemne Krimovke se ne ustavljajo
Krim Mercator : Rapid Bukarešta liga prvakinj
Sportal Krimovke navdušile na Poljskem in zmagale za +18
Ne spreglejte