Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 3. 2021,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

CSKA Moskva Jovana Risović Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Četrtek, 4. 3. 2021, 14.00

3 leta, 1 mesec

Pred prvo tekmo osmine finala lige prvakinj

Dobili priložnost, ki jo dočakaš le enkrat v življenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Krim Mercator Rostov | Krimovke bodo v soboto odigrale prvo tekmo osmine finala. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke bodo v soboto odigrale prvo tekmo osmine finala.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred slovenskimi prvakinjami Krim Mercator je prvi dan d v tej sezoni. Krimovke se bodo po treh tednih premora na prvi tekmi osmine finala lige prvakinj v soboto v Stožicah pomerile z drugouvrščeno ekipo skupine B, CSKA. "V tekmo ne bomo šli z belo zastavo, dobro se bomo pripravili, dekleta morajo pokazati svoj maksimum. Vsi vemo, kaj ti dve tekmi prinašata," pred tekmo opozarja strateg Krimovk Uroš Bregar.

Potem ko so se pri Evropski rokometni zvezi odločili, da bodo po novem v izločilne boje napredovale vse ekipe iz skupinskega dela lige prvakinj je pred Krimovkami zahteven preizkus. Pri EHF so se za ta korak odločili, ker ne bi mogli pravočasno izvesti vseh neodigranih ali prestavljenih tekem. Po novem pravilu so tako v izločilne boje napredovale vse ekipe iz obeh skupin lige prvakinj, izločilni boji bodo potekali po sistemu 1–8, 2–7, 3–6 in 4–5 z ekipami iz druge skupine.

Zahteven ruski tekmec

Krimovke se bodo v tekmo podale sproščeno. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krimovke se bodo v tekmo podale sproščeno. Foto: Grega Valančič/Sportida Krimovke se bodo tako v osmini finala zoperstavile zvezdniški zasedbi ruskega CSKA, ki je v skupini B zasedla drugo mesto. Rokometašice ruskega kluba, ki je sicer nastal šele leta 2019, prihodnje leto pa ga bo okrepila tudi slovenska kapetanka Ana Gros, so v skupinskem delu izgubile le dvakrat, premoč so priznale le aktualnim prvakinjam stare celine, ekipi madžarskega Györa. Na drugi strani so slovenske prvakinje na štirinajstih tekmah zmagale dvakrat, trikrat so vknjižile točko. Na do zdaj najpomembnejšo tekmo sezone se je ljubljanska ekipa pripravljala v Podgorici.

"Zadovoljen sem s pripravami in treningi, ki smo jih opravili v Podgorici z Budućnostjo. Sicer priprave potekajo z majhnimi težavami, a verjamem, da bodo vsa dekleta do sobote nared. Polovica ruskih reprezentantk igra za CSKA, gre za fantastično zasedbo z zelo ambicioznim predsednikom. Ne smemo se ustrašiti, igrati moramo sproščeno," je pred tekmo prepričan trener Krima Uroš Bregar.

Rostov že padel, je čas še za CSKA?

Krimovke so letos dokazale, da jim tekme z ruskimi nasprotniki ležijo. Proti Rostov-Donu so na dveh tekmah osvojile tri točke, zanimivo pa je tudi dejstvo, da CSKA v ruskem prvenstvu letos Rostova še ni ugnal. "Neke pozitivne točke so zagotovo na naši strani, a gre za izjemno zasedbo. V tekmo ne bomo šli z belo zastavo, dobro se bomo pripravili, dekleta morajo pokazati svoj maksimum. Vsi vemo, kaj ti dve tekmi prinašata. Nestrpno že pričakujemo to tekmo, bila bi velika senzacija, če bi CSKA izpadel," je dejal Bregar.

Jovana Risović v tej sezoni kaže odlične prestave. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jovana Risović v tej sezoni kaže odlične prestave. Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometašice CSKA so v skupinskem delu po štirinajstih odigranih tekmah imele drugi najboljši napad v ligi, povprečno so dosegale 28,9 zadetka na tekmo, ter gol razliko +54. Ljubljančanke so s tekmo manj v povprečju na dvoboj zbrale po 24,2 zadetka. "Ne čutimo velikega pritiska. Izkušnje trenutno niso na naši strani, a verjamem, da lahko s sproščeno igro in znanjem rezultat obrnemo sebi v prid. Takšne priložnosti se pojavijo enkrat v življenju oziroma v športni karieri. Čakata nas dve veliki tekmi, pomembno je, da ju odigramo pametno. Po prvem obračunu še ne bo konec. Ne bomo se predale, hočemo jim nuditi čim boljši odpor, to pa bo prineslo tudi rezultat," je pred tekmo prepričana vratarka Krima Jovana Risović.

Med najboljših osem bo napredovala ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem, povratna tekma bo na sporedu prihodnjo soboto, 13. marca, v Moskvi.

Preberite še:

rokometna žoga
Sportal Novomeščanke slavile v Kopru, na vrhu Ajdovke
Jaka Malus
Sportal Henigman poškodovan, priložnost za Malusa
Tomaž Ocvirk
Sportal Celjani ostali brez tekme, dočakali pa nasprotnika v osmini finala
Ne spreglejte