Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vid Kavtičnik slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 3. 4. 2013, 13.13

8 let

Da bi mu le roka služila tudi v reprezentanci …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
O drevišnji tekmi proti Islandiji smo se pogovarjali z Vidom Kavtičnikom. 28-letni desni zunanji upa, da bo izjemno strelsko formo znal prenesti tudi v reprezentanco. Vse bo jasno ob 20.15.

Slovenska rokometna reprezentanca bo po dobrih dveh mesecih znova zaigrala. Drevi jo v dvorani Tabor čaka tretja kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu 2014 na Danskem. Vidu Kavtičniku in druščini bo nasproti stala reprezentanca Islandije. "Zagotovo razmišljam samo o zmagi. Smo kakovostni in uspeh je realno dosegljiv. Sploh ob bučni podpori s tribun," je pogovor začel rokometaš Montpelliera, ki bi si želel nekoliko daljših priprav. "Počutimo se odlično. Sicer nismo imeli časa, da bi vse ponovili, ampak ta reprezentanca je zelo uigrana. Upam, da bomo proti Islandcem prikazali igro, ki nas je krasila v Španiji."

Po današnji jih v nedeljo čaka še en obračun z Islandci. Na sporedu bo gostovanje. "Če zmagamo eno od teh dveh tekem, bom zelo zadovoljen. Če dobimo obe, toliko bolje. Mislim, da smo jih doma sposobni premagati in za ta cilj moramo od sebe dati vse." Na Slovenijo, četrto na zadnjem svetovnem in šesto reprezentanco na zadnjem evropskem prvenstvu, nasprotniki gledajo drugače pred tem. "Se strinjam," je dejal Kavtičnik, ki ga nekoliko skrbi, "da ne bi bili po Španiji, kjer smo naredili velik rezultat, zaspani."

"Mariborčani so dobri navijači"

Kavtičnik bo selektorju, sploh zaradi forme, v kakršni je trenutno, prišel zelo prav. Na zadnjih petih klubskih tekmah je povprečno dosegel 8,4 gola. "Zelo zadovoljen sem, da se mi je po poškodbi uspelo tako hitro vrniti. A tekme za klub in za reprezentanco se razlikujejo. Na slednjih je treba biti še bolj osredotočen. Upam, da mi bo formo uspelo prenesti tudi v reprezentanco, saj ta potrebuje vsakega posameznika." Velenjčan, ki je v reprezentanci debitiral leta 2001, v Montpellieru uživa, a se hkrati zaradi dogodkov, ki so zaznamovali letošnjo, že veseli naslednje sezone. "Glede na to, kaj se dogaja, vsi komaj čakamo naslednjo sezono. Da lahko damo vse na stran in začnemo znova. Škoda, da smo izgubili Primoža, Luko in Nikolo. A takšno je življenje. Zdaj se moramo osredotočati na drugo mesto v prvenstvu, ki bi bilo glede na dogajanje velik uspeh. Z njim bi se tudi neposredno uvrstili v ligo prvakov. To mora biti naša prednost," je dejal "Videk", ki bo v prihodnji sezoni poleg Dragana Gajića v slačilnici imel družbo še dveh Slovencev – Mateja Gabra in Jureta Dolenca. Za konec smo se še enkrat vrnili k reprezentanci in Mariboru, ki po dolgem času spet gosti najboljše slovenske rokometaše. "Maribor je zelo simpatično mesto. Zaradi dobrih iger tukajšnjega kluba v Evropi je vse skupaj še bolj rokometno obarvano." Tekme se veseli tudi zaradi navijačev. "Da so Mariborčani dobri v navijanju, lahko vidimo tudi na nogometnih tekmah. Verjamem, da nas bodo bodrili in ponesli do uspeha."

Ne spreglejte