Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
13.56

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Rk Celje

Torek, 18. 6. 2024, 13.56

1 teden, 1 dan

Celje okrepitev

Celjani z ukrajinskim krožnim napadalcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
rokomet žoga zoga splosna | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celjski rokometni klub je sklenil dolgoročno sodelovanje s 23-letnim ukrajinskim krožnim napadalcem Oleksandrom Onufrijenkom, ki je zvestobo celjskemu klubu obljubil vse do konca sezone 2026/27 z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto, so potrdili pri celjskem klubu.

Krožni napadalec, ki v višino meri 194 centimetrov, prihaja iz rokometne družine, saj je njegov starejši brat Sergej v preteklosti igral zelo pomembno vlogo v ukrajinski reprezentanci, Motorju iz Zaporožja, SKA Minsku in slovitem PSG.

Onufrijenko želi iti po njegovih stopinjah, zato mu prestop v RK Celje Pivovarna Laško predstavlja pomembno stopničko v karieri za nadaljnji razvoj. Rokometno pot je začel pri ZTR, se za dve leti preselil v Belorusijo k SKA Minsk ter se leta 2021 vrnil v domovino.

Zaradi vojnih razmer v Ukrajini se je v lanski sezoni preselil v Grčijo k ekipi Aeropos Edessas, kjer je bil eden najboljših posameznikov in strelcev. Je standarden ukrajinski reprezentant.

"Zelo sem vesel, da nam je s Celjem uspelo najti skupno pot. Gre za klub z bogato tradicijo, odličnimi rezultati v preteklosti, osvojili so tudi Ligo prvakov. Prepričan sem, da je to pravo okolje za moj napredek, da se lahko tu razvijem v vrhunskega igralca in z ekipo dosežem lastne ter klubske cilje. Veselim se že prvega treninga v novem okolju in novih obrazov," je za spletno stran kluba povedal Onufrijenko.

Paulo Pereira, novi trener RK Celje Pivovarna Laško, je bil zadovoljen ob prihodu novega krožnega napadalca: "Oleksandr, čeprav se mora še posvetiti fizični moči zaradi zahtev na igranju krožnega napadalca, je igralec, ki je zelo predan rokometni igri, in pravi borec. To mora biti značilnost naše ekipe v prihodnje, zato se bo vanjo idealno vklopil."

Preberite še:

Paulo Pereira
Sportal Paulo Pereira je novi trener Celja Pivovarne Laško
Ne spreglejte