Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
20. 8. 2015,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nantes Gorenje turnir Krka Trimo rokomet

Četrtek, 20. 8. 2015, 13.02

8 let

Celjani tekmo končali le z devetimi igralci in dvema vratarjema

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gorenje je v 20 minutah dobilo le tri gole in ugnalo Borac. Celjani pa so tesno izgubili prijateljsko tekmo proti francoskemu Nantesu.

Celjski rokometaši so se odpravili v Francijo, kjer jih med vikendom čaka turnir v družbi Nantesa, St. Raphaela in Granollersa. Z Nantesom, ki je bil v lanskem prvenstvu šesti in pri katerem brani Gorazd Škof, so se pomerili že predhodno in izgubili za zadetek. Trener Branko Tamše je s sabo odpeljal precej okrnjeno ekipo.

Arthur Patrianova bo za igro pripravljen šele pozno jeseni, lažje poškodovana sta Tilen Kodrin in Blaž Blagotinšek, na svetovnem kadetskem prvenstvu nastopata Gal Marguč in Blaž Janc, doma pa je ostal tudi Luka Žvižej. Tako so manjkala kar štiri krila.

Celjski trener je imel tako na voljo 13-erico, a sta med tekmo rdeča kartona prejela Vid Poteko in Šime Ivić, tako da je bilo potrebne kar nekaj improvizacije. V celjskem klubu izpostavljajo sodniško naklonjenost Francozom, a po drugi strani je mogoče tovrstne tekme vzeti tudi kot vajo v prilagajanju kriteriju, kar bo prišlo prav med sezono.

Borac ni zdržal Gorenjevega finiša

Na turnirju v Doboju je Gorenje odigralo drugo tekmo. Po zmagi nad Savdsko Arabijo so Velenjčani premagali še banjaluški Borac, nekdanji klub Gorenjevih dvojčkov Burić. Prav bosanska reprezentanta sta bila med najboljšimi Velenjčani. Ti so sicer še v drugem polčasu zaostajali za šest golov, nato pa v zadnji tretjini tekme po zaslugi obrambe, ki je v tem času dovolila la tri gole, in hitrih protinapadov napravili preobrat. Prvič so vodili v 52. minuti, na koncu pa slavili s 26:24.

Dolenjski derbi tokrat Krki

Dolenjska prvoligaša sta se v Novem mestu pomerila na prijateljskem srečanju. Slavili so Novomeščani, čeprav so nastopili brez Jerneja Papeža. Po dolgem bolniškem dopustu se je na parket vrnil krilni igralec Timon Orlič.

"Imamo težave s poškodbami, poleg tega pa še nismo kompletni, tako da za zdaj prave slike še nimam. Vsekakor se še lovimo. Lahko je to slab znak pred začetkom sezone, se bomo pa potrudili, da bomo v teh treh tednih sestavili vse kocke. Jasno, ni garancije in mislim, da smo realno malo slabša ekipa od lanske. Krke pa trenutno še ne morem komentirati. Igrajo dobro, ampak je dejstvo, da so trening tekme nekaj povsem drugega kot pa samo prvenstvo," pa je srečanje za Krkino spletno stran pospremil trener Trima Roman Šavrič.

Ne spreglejte