Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Branko Tamše liga prvakov liga prvakov Veselin Vujović Zagreb

Četrtek, 25. 2. 2016, 13.40

8 let

Celjani sklepajo kompromise in pri slovenskem selektorju lovijo zadnji vlak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred Celjani je najpomembnejše gostovanje v ligi prvakov. Zadnji vlak je tudi dobesedno, saj klub ob 70. obletnici delovanja prvič v zgodovini organizira vlak za pot navijačev na gostovanje v Zagreb.

Poleg vsega gre za izjemno pomemben dvoboj za obe ekipi. Zagreb bi si z vsaj osvojeno točko že zagotovil oziroma potrdil nastop v osmini finala, Celjani pa na drugi strani potrebujejo vsaj točko, da bi še lahko upali na preboj med najboljših šestnajst ekip.

Za obe ekipi je tekma v predzadnjem krogu rednega dela zelo pomembna v rezultatskem smislu. Poleg tega dvoboja bosta za razplet v skupini zelo pomembna tudi dvoboja v Plocku (Pariz) in Flensburgu (Veszprem). Če Wisla osvoji dve točki, bi morali pivovarji v Zagrebu zmagati in nato upati, da Zagreb v zadnjem krogu ne osvoji točke pri Kielu, da bi prehiteli Hrvate.

Tudi če Wisla tokrat izgubi, gre v zadnjem krogu v Veszprem, ki v primeru poraza v Flensburgu in uspeha Pariza ne bi mogel več ne višje ne nižje, torej mu tekma v zadnjem krogu ne bi pomenila veliko. Vse to so zgolj mogoči scenariji, ki ne bodo veliko pomenili, če Celjani v soboto ne osvojijo vsaj točke.

Kdo bo slavil na 16. obračunu?

V soboto se bosta pomerila večna tekmeca, ki sta, vsaj kar zadeva nastope Celja Pivovarne Laško v Evropi, odigrala največ medsebojnih srečanj. Kar petnajstkrat sta si stala nasproti, šestkrat so slavili Celjani, ena tekma se je končala brez zmagovalca, osemkrat pa se je zmage veselil Zagreb, ki je slavil v 2. krogu v Celju. Le enkrat do zdaj se je zgodilo, da je ena ekipa dobila obe tekmi, in sicer v sezoni 2008/09 (Zagreb).

Pred Celjani je zahtevna naloga, saj se nikakor ne znebijo težav s poškodbami in boleznijo. Ta teden je zbolel še Luka Žvižej in Tamše je moral na treningih iskati veliko kompromisnih rešitev.

Pravico bo delil črnogorski dvojec

Zagreb, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, sicer ni zvezdniška ekipa, kot je bil v začetku zadnjega desetletja prejšnjega tisočletja. Takrat so dvakrat osvojili evropski pokal državnih prvakov (predhodnik lige prvakov, 1992, 1993), še štirikrat pa igrali v finalu (1995, 1997, 1998 in 1999). V ligi prvakov so nastopili kar dvaindvajsetkrat, s čimer so z nastopom več od Celja in Veszprema rekorderji.

Tekmo v zagrebški Areni, ki se bo v soboto začela ob 20. uri, bosta sodila črnogorska sodnika Ivan Pavičević in Miloš Ražnatović.

Ne spreglejte