Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2012,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borut Mačkovšek

Torek, 28. 2. 2012, 20.49

8 let

Celjani po zmago in rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši Celja hočejo na lokalnem derbiju z Velenjčani poleg zmage podreti tudi svojevrsten rekord. Največ gledalcev na tekmi državnega prvenstva.

"Ustvarjamo zgodovino," pravijo v celjskem klubu in gledalce pozivajo, naj bodo del več kot 4.000 glave množice, ki bo, če se bo v Zlatorogu res zbrala, ustvarila prav poseben rekord, saj se toliko gledalcev na tekmi državnega prvenstva še ni zbralo. Tekmec je vabljiv, v prid množičnemu obisku tekme pa govori tudi dejstvo, da je Velenje blizu in bo v Celje romalo tudi kar nekaj velenjskih navijačev. "Gorenje je odlična ekipa. Zavedamo se, da bo tekma napeta in zelo težka, a prepričani smo, da nas bo podpiralo veliko navijačev, ki nam bodo do želene zmage gotovo zelo pomagali," pravi Borut Mačkovšek, ki je v dosedanjih dvajsetih krogih državnega prvenstva v statistiko vpisal 65 zadetkov.

"Pivovarji" bi se z zmago vodilnemu Gorenju približali na samo eno točko zaostanka in se mu nekako oddolžili za poraz v 10. krogu. Od takrat namreč ne v državnem prvenstvu, niti v pokalu pokalnih zmagovalcev še niso izgubili. "Tekma bo drugačna. Zadnjih 14 tekem smo ostali neporaženi in ne vidim razloga, da bi ta niz prekinili pred domačimi navijači. Dve točki še kako potrebujemo in mislim, da jih bomo tudi dobili in se na lestvici približali Velenju," optimistično razlaga 19-letni Mačkovšek.

V zmago nad "osami" ne dvomi niti Rok Žuran: "Pričakujem dober rokomet in igro, kot smo jo prikazali prejšnji teden proti Kopru. Če nam to uspe, mislim da zmaga nad Gorenjem ne bi smela biti vprašljiva." Štiriindvajsetletni levi zunanji dodaja, da sredina tekma ni "povračilo" za novembrski poraz, ampak tekma zase, v katero morajo iti "na polno".

Celjane tako po obračunu z aktualnimi državnimi prvaki (Cimos Koper op. a.) čaka še ena velika ovira. V klubu res pravijo, da so se na "ose" dobro pripravili, a za obračune, kakršen bo na sporedu v sredo, se zmagovalca ne more napovedati vnaprej. Nekaj pa je gotovo – v Zlatorogu se obeta pravi rokometni praznik, ki ga bo dodatno začinila napovedana množica navijačev.

Ne spreglejte