Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
11. 3. 2014,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Torek, 11. 3. 2014, 21.02

8 let

Če so že finančni, vsaj udarcev v glavo Krim ne bo doživel

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred tekmo z Budućnostjo (sobota, 20.30) v 6. krogu nadaljevanja lige prvakinj odlične Črnogorke niso med glavnimi skrbmi, ki tarejo rokometašice Krima.

Zgodba ne dobiva zasukov. Igralke Kirma še vedno čakajo na oplemenitenje tekočih računov. Zaostajajo tri plače, na pomol prihaja četrta. Nad ekipo visi velik vprašaj, kar zadeva kratko-, srednje- in dolgoročno prihodnost. Treningi so okrenjeni, vztrajno ponavlja Tone Tiselj, ki ne želi govoriti o podrobnostih. A bolj ali manj je jasno, da vadbo dozirajo (tudi) igralke.

Za nameček je poškodovana še vratarka Miša Marinček, tako bo imel Krim za bitko proti Budućnosti, ki je tedaj še številčnejše Ljubljančanke v Morači raztreščila kar za 15 golov, na voljo le 12 rokometašic. ''Nismo v najboljšem stanju. Težko povem, kako bo videti ekipa in kdo bo nastopil. Tudi ne vem, kako bo videti Budućnost. Trenažni proces pri nas je omejen. Rana iz Podgorice peče, a dekleta bodo iz sebe še iztisnila moč, kolikor je še imajo,'' je z vse prej kot značilno napovedjo postregel Tiselj.

V Stožicah so trenutno izredne razmere. Sezona, ki naj bi bila vrh triletnega cikla, počasi postaja nočna mora. ''Igrale bomno po najboljših močeh, da se oddolžimo zvestemu občinstvu. Obljubljam, da ne bomo razočarale kot v Podgorici,'' zagotavlja kapetanka Sergeja Stefanišin, ki na pragu 40. rojstnega dne že vso sezono brani v v obratno sorazmernem slogu, kot je finančno stanje kluba. Obljubi korektnega boja prikimava tudi prva zvezdnica kluba Andrea Penezić.

Kaj pa po zapravljenih možnostih za sklepni turnir, pravi procesiji odhodov iz Stožic in praznih žepih igralkam še preostane drugega, kot nastopiti zase in v zahvalo navijačem? V drugačnih okoliščinah bi spraševali in odgovarjali o taktiki, želji po maščevanju za podgoriško sramoto, tradicionalnih bitkah obeh ekip. Tokrat je bilo tega malo, zelo malo. Vsaj ena stvar pa je za sobotno tekmo skoraj gotova. Milena Knežević iz Budućnosti si še enkrat zapored ne bo dovolila brutalnega udarca v glavo tekmici, kakršnega je utrpela Anita Görbicz. Vsaj to.

Ne spreglejte