Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 11. 2014,
9.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet reprezentanca Dean Bombač David Špiler kvalifikacije

Sobota, 1. 11. 2014, 9.17

7 let, 12 mesecev

Če ne gre drugače, Dean Bombač izvede kakšno prevaro

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Latvija bo ob 16.05 drugi tekmec slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016. Spomin pa še vedno uide h koprski zmagi nad Slovaško.

V Kopru je bil sprejet po pričakovanjih. Toplo, domače. Jasno, v dvorani Bonifika je Dean Bombač zrasel, osebno, iz prve roke spremljal in sodeloval pri vzponu in bil navzoč tudi na Cimosovem pogrebu. Lahko bi rekli, da poleg vseh preostalih sotrpinov nosi tudi pogrebne stroške. A dom je vendarle dom, težko je pričakoval vrnitev in bil ganjen, ko so navijači skandirali njegovo ime in mu v dar izročili čokolado.

"Ljudje me imajo radi. Vso športno pot sem preživel tu. Oni so meni dali veliko, jaz njim precej veselja. Upam, da bo reprezentanca kmalu spet igrala v Kopru," je pohvalil odlično vzdušje, saj glasno navijanje ni zamrlo praktično vso tekmo. Deki je po spletu okoliščin postal tudi levi zunanji. "Nič takšnega. Potrudiš se, nekako gre. Kot pravijo naši sosedje, tudi na 'prevaro', če je treba," se je pošalil drugi strelec lige prvakov.

Vrača se David Špiler

Ker se bo David Špiler vrnil v ekipo, bo tudi Bombačevih izletov na položaj levega zunanjega manj. Gorenjec je na tribuni Bonifike obsedel zaradi poškodbe gležnja, njegov tokratni počitek pa je bil že predhodno dogovorjen.

"Največja moč Latvije je, da je velika neznanka. Zanjo resda igra izjemni Dainis Krištopans na mestu desnega zunanjega, drugih igralcev pa ne poznamo. V četrtek smo si ogledali posnetek njene izbrane vrste, v vsakem primeru ne gre za naivno ekipo. Latvija resda ni na naši kakovostni ravni, a če se je ne bomo lotili resno, potem imamo lahko tudi težave," je za STA dejal najbolj univerzalni igralec v slovenski reprezentanci, ki je bil že krilo, srednji zunanji, levi zunanji, spet krilo …

Ob porazu Latvije v prvem krogu je Švedom največ zadetkov, osem, pričakovano nasul prav omenjeni Krištopans, ki igra za slovaški Tatran. Gotovo ga ne bo preprosto ustaviti. Prav tako ta naloga ne more pasti na pleča enega posameznika, treba se je je lotiti s primerno pomočjo. Navsezadnje je imela tudi Slovaška prave nebotičnike, ki jih je slovenska obramba dobro nevtralizirala.

Ne spreglejte