Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
17.18

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

RK Koper Cimos

Petek, 20. 5. 2011, 17.18

1 mesec, 1 teden

Če bo vse po sreči, bodo uresničili sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Koprski rokometni klub bi lahko v prihodnjih dneh pisal zgodovino. V nedeljo ima namreč priložnost, da osvoji prvo evropsko lovoriko. A čaka ga še 60 minut s portugalsko Benfico.

Zadnji slovenski klub, ki se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovinsko slovenskega in evropskega rokometa, je bil RK Celje Pivovarna Laško. Maja leta 2004, ko je v finalu elitne lige prvakov premagal nemški Gummersbach. Pred tem je dvakrat na evropski prestol stopil Krim Mercator (leta 2001 in 2003), davnega leta 1997 pa je pokal EHF osvojila še Olimpija. Tako lahko Cimos Koper postane četrti slovenski klub z naslovom v katerem izmed pokalov Evropske rokometne zveze.

Dovolj samozavestni

Na prvem finalnem obračunu pokala challenge v Lizboni je ekipa pod vodstvom Fredija Radojkoviča iztržila ugoden rezultat, 27:27, kar ji na široko odpira vrata. Pa vendarle bo potrebno odigrati še 60 minut za uresničitev sanj. "Prvo polovico dela smo na Portugalskem dobro oddelali, pred nami je drugi del naloge. Smo dovolj samozavestni in nasprotnika zdaj dovolj dobro poznamo. Zato vemo, kje je ključ do uspeha, ključ do vrat prve evropske lovorike," pred nedeljsko tekmo, ki se začenja ob 17.30, napoveduje koprski vratar Dušan Podpečan. Vratarji so ena bistvenih prednosti Primorcev, saj ob Podpečanu odlično opravljata svoje delo Jure Vran in Darko Stanić. Čeprav se slednji ubada s poškodbo.

Izkušeni Celjan v vrstah Kopra ob tem še dodaja: " Vsi se zavedamo, da je tako igralce kot klub to zgodovinski dogodek. Evropske lovorike, kakršnokoli je že, ne osvajaš vsak dan. Za nas je nedeljska tekma najpomembnejša ta hip. Postajamo že pozitivno nestrpni, komaj čakamo, da pred polnimi tribunami pokažemo naš najboljši obraz."

Z zmago bi Cimos Koper letošnji pokalni lovoriki dodal še evropsko, pred sabo pa ima sila uspešno tlakovano tudi pot do prvega slovenskega državnega naslova. O tem pa seveda po, verjamemo, zgodovinski nedelji.

Vstopnice za tekmo med Koprom in Benfico bodo na prodaj samo v nedeljo, blagajna pa bo odprta od 15. ure naprej. Cena vstopnice je le 5 evrov.

Ne spreglejte