Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
19. 5. 2015,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Branik Boris Denič

Torek, 19. 5. 2015, 11.01

8 let

"Če bi šlo po višini sponzorskih sredstev, se ta liga sploh ne bi igrala"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Majska rokometna vročica se nadaljuje. V sredo zvečer Maribor in Gorenje v Rdeči dvorani igrata odločilno tekmo za vstop v finale državnega prvenstva.

Sredina tekma v Rdeči dvorani med rokometaši mariborskega Branika in velenjskega Gorenja bo po Celju dala še drugega finalista letošnjega državnega prvenstva. Po zmagi na prvi tekmi in porazu preteklo sredo v Taboru Mariborčani ponovno gostujejo v Velenju, kjer so dobili prvo tekmo.

"Nazadnje je bilo malo preveč srca, zdaj pa upam, da bo to tekma, kot jo mi hočemo. Ne verjamem, da je nad Velenjčani nek pritisk, saj gre za bolj izkušeno moštvo od nas z določenim naborom igralcev in večkrat so bili v položaju, ko so morali zmagati, kot mi. Vsi neki parametri so na njihovi strani, ampak zato pa je to šport, da te parametre skušaš preskočiti in po določenem verjetnostnem računu se to lahko zgodi. Jaz to gledam drugače, ker če bi vse to bilo po višini sponzorskih sredstev, se liga sploh ne bi igrala. To, da bodo moji fantje dali svoj maksimum, zame ni vprašljivo in iskali bomo najboljši mogoč rezultat, kar je uvrstitev v finale. Torej Velenje je favorit, a se mi s tem povsem ne strinjamo," je za klubsko spletno stran – z novinarji, odkar ni več selektor, ne govori - povedal trener Maribora Boris Denič.

Velenjčan proti Velenjčanom

Verjetno bo srce še posebej močno bilo Velenjčanu v vratih mariborskega moštva Emirju Taletoviču. Prvi vratar vijolic meni, da imata obe moštvi enake možnosti za preboj v finale.

"Zdaj smo imeli kar nekaj dni, da smo se spočili in dobro pripravili na to odločilno tekmo. Rezultat v zmagah je 1:1 in zmaga na tem srečanju prinaša finale državnega prvenstva, zato mi v Velenje odhajamo odločeni, da pustimo srce na igrišču in da damo vse od sebe, da to tekmo tudi zmagamo." Je odločen 25-letni čuvaj mariborske mreže: "To, da nas pridejo spodbujat naši navijači, nam veliko pomeni. Upam, da se jih zbere čim več, saj bo to velik plus za nas in upam, da se bomo na koncu skupaj veselili novega uspeha."

Ne spreglejte