Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Urban Lesjak slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 21.14

8 let

''Če bi dal še več, bi bilo to dovolj za zmago''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska rokometna reprezentanca je kljub dobrima vratarjema z Makedonci prišla ''le'' do remija.

''Začeli smo premalo odločno v napadu, a odlično v obrambi, ki je bila na visoki ravni ves prvi polčas. V drugem delu se je zgodil zasuk, obramba je bila slabša, začele so se nam dogajati napake v napadu, ki so Makedoncem omogočile nekaj lahkih zadetkov. Težave nam je povzročal njihov krožni napadalec,'' je vtise o prijateljski tekmi z Makedonijo, ki se je v Krškem končala z remijem 28:28, strnil vratar Urban Lesjak. Slovenija je v prvem polčasu večkrat vodila za štiri gole, za dva pa tudi v končnici.

Celjan je dobil priložnost v drugem polčasu in med drugim obranil dva makedonska protinapada. A vseeno je dovolj samokritičen: ''Nikakor nisem zadovoljen, ker nismo zmagali. Vem, da bi lahko prispeval še več. In to bi bilo verjetno dovolj za zmago.''

Lesjak je reprezentančno vabilo dobil po poškodbi Klemena Ferlina, ki mu želi čimprejšnje okrevanje. ''Če bo prišla priložnost za Poljsko, jo bom zgrabil z obema rokama,'' je odločen 25-letnik. Za najmanj vlogo rezervista ima verjetno ogromno možnosti, saj je selektor Veselin Vujović že namignil, da bo eden od dveh predvidenih rezervistov skoraj gotovo vratar.

''Manjkalo stalnosti''

Za Lesjakom ni ravno idilična jesen, a tudi katastrofalna ne. Po predvidevanjih naj bi bil prvi celjski vratar, a je na tem mestu velikokrat začenjal izkušeni Srb Ivan Gajić.

''Kar zadeva minutažo v klubu, je vse pogojeno s formo in stalnostjo predstav. Prav stalnost je tisto, kar mi je najbolj manjkalo. Bile so tekme, ko sem branil dobro, in tiste, na katerih me ni praktično bilo. Svojo prvo sezono v vlogi čuvaja mreže, ki naj bi branil malo več, sem začel dobro, nato me je malo 'pobralo'. Vsekakor se veselim nadaljevanja,'' je dejal nekdanji mladinski reprezentant, ki bo v reprezentančnem dresu v torek gostoval prav v svojem Zlatorogu.

Ne spreglejte