SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Carmen Martin in še dve krimovki mahajo v slovo klubu

2

termometer

Rokometni klub Krim se bo manj kot dva tedna pred nadaljevanjem lige prvakinj razšel s tremi igralkami Carmen Martin, Linneo Torstensson in Patricio Vizitiu.

Uradne klubske potrditve oziroma komentarja še ni, a v prihodnjih dneh bi se moral zgoditi velik zasuk, da bi desno krilo Carmen Martin, desna zunanja Patricia Vizitiu in leva zunanja Linnea Torstensson – ali vsaj katera od njih – še naprej igrale za Krim Mercator, ki se z omenjenimi dogovarja za prekinitev pogodb. Nezanemarljiv razlog pri tem je tudi denar, vseeno pa takšna poteza pri klubu, ki ima najvišje ambicije, v določeni meri čudi. Še posebej ker nadomestil (za zdaj) ni na vidiku.

Razlogi za takšno odločitev so različni. Španska reprezentantka Martinova v letošnji sezoni sploh še ni odigrala klubske tekme. Po poškodbi rame se je počasi vračala, nato pa povsem nepričakovano in ob jasno izraženih Krimovih pomislekih nastopila na svetovnem prvenstvu ter se že po nekaj minutah znova poškodovala. Tokrat je nastradala dlančna kost, klub ob tem ni preveč skrival jeze. Zadnji podatki o okrevanju omenjajo tri mesece, kar pomeni, da bi izpustila ves glavni del lige prvakinj.

Romunka na hladnem že vso sezono Prekinitev sodelovanja z Vizitiujevo je bila le še vprašanje časa. Romunka, nekdanja reprezentantka, ni odigrala niti ene tekme v ligi prvakinj, trener Tone Tiselj pa je to argumentiral z neustrezno pripravljenostjo. V regionalni ligi je zbrala devet golov na osmih tekmah. V premoru je dobila tudi posebnega trenerja, napredovala, a očitno so v Krimu sklenili, da ni sposobna odgovoriti na izzive najvišje ravni.

Količina zunanjih igralk na minimumu Če omenjeni levičarki v Evropi nista imeli nobenega učinka in minut, pa je vsaj določeno vlogo v rotaciji imela Linnea Torstensson. Čeprav ji zdravje v sezoni in pol pri Krimu ni ravno najbolje služilo, je pred meseci zatrjevala, da je v tem smislu v redu. V ligi prvakinj in v regionalnem tekmovanju je dosegla po sedem golov in bila v primerjavi s prvo zvezdnico kluba izrazito druga na svojem položaju. Brez vsestranske Švedinje Krim v skupini smrti lige prvakinj z Györom, Larvikom – prvo tekmo z njim igrajo 1. februarja – in Budućnostjo ostaja le pri štirih (!) zunanjih igralkah, saj naj za zdaj okrepitev ne bi imel v mislih.

Logična je bila priključitev nekaj mladih rokometašic, ki pa še zdaleč ne morejo nositi bremena v ligi prvakinj, saj se kalijo v 1.B-ligi pri RK Ljubljana in občasno pridejo večinoma gret klop v regionalno ligo. Za zdaj Ljubljančanke ostajajo pri enakih ambicijah, torej polfinalu evropske elite, a v nadaljevanju so ekipe povsem drugačnega kalibra kot v prvem delu lige prvakinj. Vsekakor je ustrezno tudi vprašanje, kako je na primer kronično nepripravljena igralka sploh lahko prišla v klub.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin