Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
22. 12. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič kvalifikacije svetovno prvenstvo

Nedelja, 22. 12. 2013, 11.26

8 let

Boris Denič: Delovali smo po načelu ''saj bomo, saj smo močni"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor rokometne reprezentance Boris Denič, ki ga januarja čaka serija odločilnih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, je ob zadnjem spodrsljaju najbolj pogrešal lakoto po uspehu.

"V tem trenutku so po mojem mnenju na seznamu najboljši igralci. S temi fanti moramo tekme, ki so pred nami, dobiti in iti proti našemu zastavljenemu cilju. Seveda nisem zadovoljen s tem, kako smo igrali na prvih dveh tekmah. Tega si jaz in fantje ne bomo smeli več dovoliti," je pred serijo štirih januarskih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015 v Katarju napovedal selektor rokometne reprezentance Boris Denič. Slovenija v kvalifikacijski skupini zaseda tretje mesto, v dodatne kvalifikacije pa napreduje le zmagovalec. To praktično pomeni, da je treba štirikrat zmagati, če si Slovenci želijo sami krojiti usodo.

Protislovno ali ne, z novinarji se je selektor precej več kot o prihodnosti, ki prinaša dve srečanji z Luksemburgom ter povratni tekmi s Švico in Ukrajino, pogovarjal o preteklosti in novembrskem porazu z Ukrajino v gosteh.

"Treningi so bili tudi na prejšnjih pripravah na visokih obratih. Reprezentanca je delovala, kot mora. Na tekmi pa ni bilo tako. Delovali smo po načelu 'saj bomo, saj smo močni'. Ko se to zavleče v reprezentanco, pride tak poraz. Ni igralca, ki bi vzel žogo in napravil preobrat. Za to smo imeli možnost do 54. minute. In prav je, da je nismo, saj bi poraz prišel še ob bolj nepravem času. Če je to opomin za prihodnje tekme, je prišel ob pravem času. Ko dobiš tako zaušnico, kot smo jo mi, je to dovolj, če si pravi. Slovenija si ne glede na igro ne bi smela dovoliti poraza z Ukrajino. Mislim, da je bil ta poraz dovolj, da se igralci zberejo in se začnejo zavedati, da smo postali skalp, ki ga želi imeti vsak. Če bomo v reprezentanco vrnili lakoto, teh težav ne bo," je prepričan Denič, ki je imel v mislih lakoto po uspehih, ki jo zelo pogreša. Poudaril je, da so bile razmere v reprezentančnem taboru pred slabima dvema mesecema celo preveč idilične, kar včasih tudi ni dobro.

Ključno vpršanje se glasi, zakaj četrta reprezentanca sveta izgublja na primer proti Belorusiji in Ukrajini, ki sta sicer spoštovanja vredni, a gotovo ne v konici rokometne scene. "Nimam nobenega dvoma o igralcih. Na treningih so tudi pred prejšnjima tekmama delali stodostotno, tudi z režimom je bilo vse v redu. Vse je bilo preveč dobro. Nihče ni naredil nobene napake, vse je šlo kot po maslu. A tekmovalno nismo bili lačni. Včasih je bolje, da se kdo skrega. Da nismo kot mladi prašički, ki se imajo zelo radi, tekme pa izgubljamo. Malo se bomo tudi skregali, ampak tekme bomo dobivali," slikovito obljublja selektor, ki ga v desetih dneh čakajo štiri tekme. Prva z Luksemburgom v gosteh že 2. januarja, nato pa velenjsko srečanje z istim tekmecem (5. januar), gostujoča tekma s Švico (9. januar) in domača z Ukrajino (12. januar).

Ne spreglejte