Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
21. 11. 2014,
21.00

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poročilo Krim liga prvakinj Marta Bon

Petek, 21. 11. 2014, 21.00

2 leti, 6 mesecev

Bledi Krim zdaj trepetaje čaka razplet v Rusiji

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napredovanje Krima v drugi del rokometne lige prvakinj ni več v njegovih rokah, potem ko so Ljubljančanke z 31:35 izgubile tekmo 6. kroga z Leipzigom.

Če bo Hypo v nedeljo na gostovanju premagal volgograjski Dinamo, potem Krim ne bo videl najboljše dvanajsterice lige prvakinj. Krimovke so si usodo krojile same, a le do tokratnega poraza z Leipzigom, ki je nedvomno kakovostna ekipa, a zagotovo ni med najboljšimi v Evropi. Zdelo se je, da od napovedi ''na glavo'' ni ostalo prav veliko. Leipzig je v prvem polčasu dosegel 18, v drugem pa 17 golov kljub vnovičnemu zelo dobremu učinku Miše Marinček (16 obramb), ki pa jo je še nekoliko prekosila Katja Schülke, kolegica na drugi strani.

Podobno kot na Dunaju je krimovke rešetala predvsem zunanja vrsta, njene članice pa so žogo učinkovito potiskale tudi na črto. V ljubljanskem napadu še vedno preveč sloni na Mirjeti Bajramoski, ki je sicer izvrstna strelka, a večine dela – če želi Krim zmagovati – ne more postoriti sama. Spoštovanja vredni dve zmagi sta bili očitno celo nekoliko nad realno vrednostjo ekipe, ta se je resda zbrala pozno in nekatere krimovke prvič igrajo v ligi prvakinj, kar sta oteževalni okoliščini, a ob stalni rotaciji bi bili lahko energičnost in agresivnost v obrambi večji. Še posebej ker je bilo v Leipzigovem zapisniku le 13 igralk. Seveda pa bi krimovkam storili krivico, če bi zapisali, da se niso borile. Le da smo pri tigricah pogrešali nekaj več krempljev.

Nikakor se ne moremo znebiti občutka, da so bile Nemke premagljive. Krim je imel prebliske dobre igre, odlično je tudi odprl tekmo, a je pozneje napravil preveč napak. Zato preostane le še vzklik: dajmo, Dinamo.

Osemnajst golov v prvem polčasu …

Ko je pri eni od menjav prišla na klop, je Alja Koren skozi zobe siknila dve besedi. Prve ne bomo zapisali, druga pa je bila obramba. Tako je izvrstno povzela Krimovo igro, kot je ta večinoma delovala v prvem polčasu.

Slabih 20 minut so Nemke v napadu lahko počele skoraj vse, kar so želele. Prekinjanja njihove igre je bilo premalo, Ljubljančankam ni uspelo omejiti zunanje vrste, za katero so vedele, da je srce ekipe, in njene povezave s krožno napadalko. Agresivnosti je bilo preprosto premalo, in če dodamo še izgubljene žoge, je Leipzigova najvišja prednost petih zadetkov kar logična posledica.

A krimovke so prikazale tudi povsem drugačen obraz, in to kar dvakrat v petminutnih intervalih. Začele so izjemno poletno, Leipzig pahnile v nekaj izgubljenih žog in povedle s 4:1. Omenjeno nemško prednost petih golov pa je Krim učinkovito razjedal v končnici prvega polčasa, ko je ob nekaj obrambah Miše Marinček s po dvema goloma Lili Arcjukovič in Tamare Mavsar dosegel delni rezultat 4:0 in se spet popolnoma vrnil v tekmo.

… 17 v drugem

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju nekoliko večje energičnosti, a Leipzig se je kmalu spet razigral, v vratih je imel tudi odlično Katjo Schülke. V 42. minuti so tako Nemke spet prišle do pet golov prednosti, kot da Krimu lekcija iz prvega polčasa ni zalegla.

Sledilo je še nekaj poskusov ujetja priključka. Najresnejši je bil pet minut pred koncem, ko je sicer učinkovita in zbrana Tamara Mavsar v protinapadu nastreljala gostujočo vratarko. Tedaj bi se nemška prednost lahko stopila le na zadetek, tako pa je Leipzig elegantno in brez večjih stresov odigral končnico in iz Ljubljane kot nagrado za zmago 35:31 (18:17) odnesel pomembni točki.

Ne spreglejte