Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
12.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Blaž Janc Rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 12.32

6 let, 6 mesecev

"V reprezentančnem dresu pozabim na utrujenost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
janc slovenija danska cetrtfinale rokometna reprezentanca rokomet | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je pred dnevi zbrala v Zrečah in začela prvi del priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji. Med reprezentanti je tudi krilni igralec Celja Pivovarne Laško Blaž Janc, ki je v zadnjem obdobju postal tudi eden od nosilcev in nepogrešljivi člen elitne slovenske izbrane vrste.

"Verjamem, da bomo priprave za bližnji sklepni turnir oddelali kakovostno. Upam, da ne bo nobenih poškodb in da bomo na vseh pripravljalnih treningih in tekmah pravi, predvsem pa to velja za samo svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal Janc.ž

Zorman deli nasvete

Slovenija bo v Francijo odpotovala oslabljena. Manjkal bo dolgoletni ideolog igre Uroš Zorman, vprašljiv je tudi nastop njegove alternative na mestu srednjega zunanjega Dean Bombač. "Uroš bo z nami na pripravah in nam pomagal z nasveti in izkušnjami. V športu vedno pride čas, ko morajo kariero končati ali pa si vzeti premor tudi najboljši igralci, a verjamem, da Slovenija premore dovolj kakovostnih rokometašev. V vsakem primeru bomo skušali čim bolje nadomestiti nekatere manjkajoče igralce. Verjamem v svoje soigralce in strokovni štab, prepričan sem, da bomo na bližnjem svetovnem prvenstvu naredili vse, kar je v naših močeh," je v zvezi s tem dejal Janc.

Osnovni cilj je ...

"Naš osnovni cilj je, da se prebijemo v osmino finala, nato sledijo zahtevne tekme na izpadanje. Gremo tekmo po tekmo, končnega cilja pa ne bi napovedal, izjema je le preboj iz skupinskega dela," je previden Sevničan, ki se navkljub zahtevnemu obdobju v svoji karieri in številnim obveznostim na klubski in reprezentančni ravni dobro počuti in je nared za veliko tekmovanje.

Cilj je osmina finala. | Foto: Stanko Gruden, STA Cilj je osmina finala. Foto: Stanko Gruden, STA

"Res je, da sem bil v zadnjem obdobju zelo obremenjen, a na utrujenost pozabim ob prihodu na igrišče. Sploh v reprezentanci, ki je glede tega razred zase. V reprezentančnem dresu vselej skušam prispevati svoj maksimum, tudi na tej francoski akciji se bom trudil po svojih najboljših močeh," je dejal Janc.

Tudi Španci so premagljivi

"V naši skupini so glavni favoriti Španci, a tudi oni so premagljivi, kar smo dokazali že v preteklosti. Islandija je izjemno močna, prav tako Makedonija in Tunizija, tudi Angola zna igrati rokomet. Na vsakega tekmeca se moramo dobro pripraviti in proti vsem pokazati bojevito in srčno predstavo. V tem primeru rezultat ne bo izostal," je skupinske tekmece ocenil Janc.

Ne spreglejte