Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 7. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

rokomet Celje Pivovarna Laško Veszprem Blaž Blagotinšek

Četrtek, 14. 7. 2016, 11.25

6 let, 6 mesecev

Reprezentant o prestopu v Veszprem

Blaž Blagotinšek: Da bom srnica med levi? To je dejstvo.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
blagotinsek celje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Ko te pokliče takšen velikan, nimaš kaj veliko razmišljati," je o podpisu triletne pogodbe z evropskim in svetovnim rokometnim gigantom Veszpremom dejal Blaž Blagotinšek.

Po 11 letih se krožni napadalec Blaž Blagotinšek poslavlja od celjskega dresa. Stalni del najboljše zasedbe je bil v zadnjih štirih sezonah. Za člane je po podatkih Rokometne zveze Slovenije debitiral že v sezoni 2010/11 pri le 16 letih.

Dobra dva metra visok krožni napadalec je postal eden osrednjih mož v obrambi tako v klubu kot reprezentanci. Če le ne bo po sredi višje sile, ima vozovnico za Rio nedvomno zagotovljeno.

Ni realno, da bi selektor Veselin Vujović Blagotinška pustil doma, če bo ta le še naprej zdrav. | Foto: Vid Ponikvar Ni realno, da bi selektor Veselin Vujović Blagotinška pustil doma, če bo ta le še naprej zdrav. Foto: Vid Ponikvar

Trojica velikih

Priljubljeni Blagi je potrdil, da sta se zanj zanimala tudi Pariz in Vardar, a je bil dvakratni zaporedni evropski podprvak Veszprem, kjer bo z njim vred igralo kar osem nekdanjih Celjanov, najvztrajnejši.

Celjani so gladko zavrnili ponudbo za trideset tisočakov odškodnine. Nadomestilu za še enoletno pogodbo, neuradno višjemu od sto tisoč evrov, pa niso mogli reči ne.

Znesek bo delno gotovo namenjen tudi nadaljevanju sanacije. Direktor Gregor Planteu je konec lanske sezone dejal, da je obveznosti še za okrog 300 tisoč evrov. Ni drobiž, a nekateri drugi klubi na Slovenskem so v bistveno manj zavidljivem položaju.

"To je ena najboljših možnosti, ki se mi je lahko zgodila. Nisem daleč od doma, nekaj ur vožnje. Ko bom imel prost dan, bom lahko šel domov," je nad novim izzivom navdušen Blagotinšek, ki bo z Veszpremom skupaj z Gašperjem Margučem in Draganom Gajićem lovil evropski naslov.

Kaj menite o odhodih mladih igralcev v tujino?

  • Naj gredo na bolje.
    58,92 %
    175 glasov
  • Naj jih pustijo, a je treba dobro premisliti, kam.
    27,95 %
    83 glasov
  • Domači klubi bi jih morali zadržati na vsak način.
    9,09 %
    27 glasov
  • Kamorkoli, samo da gredo iz te sprte Slovenije.
    4,04 %
    12 glasov
Oddanih 297 glasov

Celjanom se načrtno delo z obetavnimi mladci konkretno vrača. Prejeta odškodnina je tretja najvišja v zgodovini kluba za Sergejem Rutenko in Alešem Pajovičem. | Foto: Vid Ponikvar Celjanom se načrtno delo z obetavnimi mladci konkretno vrača. Prejeta odškodnina je tretja najvišja v zgodovini kluba za Sergejem Rutenko in Alešem Pajovičem. Foto: Vid Ponikvar Smerokaz

Avtor zanimive izjave je njegov zdaj že nekdanji trener Branko Tamše, ki je dejal, da Celjan pri 22 letih odhaja kot srnica v levji brlog. Blagotinšek temu prikimava: "To je dejstvo. Vsak, ki gre iz domačega kluba v tujino, je srnica. To je treba sprejeti in vzeti v zakup, se boriti in truditi."

Prav Tamše se je z njegovim odhodom znašel v zelo neugodnem položaju, saj mora tik pred zdajci iskati krožnega napadalca z eno osrednjih vlog v ekipi.

A po drugi strani je prodaja na najvišji ravni veliko priznanje za klub in njegovo samooskrbnost, zmožnost ustvarjanja sredstev na tak ali drugačen način, ter smerokaz za druge, da se vlaganje v mlad in domač kader na dolgi rok obrestuje.

Ne spreglejte