Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
12. 7. 2016,
11.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško Žiga Mlakar Blaž Blagotinšek

Torek, 12. 7. 2016, 11.27

6 let, 6 mesecev

Celjski rokometaši pred začetkom priprav

Branko Tamše išče dva nova igralca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
branko tamse | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dve slabi novici, poškodba Žige Mlakarja in odhod Blaža Blagotinška, sta bistveno predrugačili dopust celjskega trenerja Branka Tamšeta. Seveda ne v bolj sproščeno smer.

Vsekakor pa je prestop igralca v klub takšnih razsežnosti, kot je Veszprem, gotovo dobrodošel dodatek v življenjepisu vsakega trenerja.

''Pred nekaj sezonami sem dejal, da če Blaž Blagotinšek in Vid Poteko ne bosta prišla do reprezentančne ravni, bom strgal svojo trenersko knjižico in se ne bo šel več. Za to, da sta postala takšna igralca (tudi Poteko je že pred časom vzbudil zanimanje tujih klubov, op. a.), sta največ zaslužna sama, mi pa smo ju usmerjali. Blagotinškov prestop je potrditev dela vseh,'' je sporočil Tamše, ki je serviral še zanimivo prispodobo: ''Čeprav ima Blagi 203 centimetre in 116 kilogramov, zdaj prihaja kot srnica v levji brlog. V Veszpremu bo moral pokazati, kdo in kaj je. Žal mi je, da ne bo ostal še eno sezono in izpilil svojih sposobnosti. Na Madžarskem bo imel manj časa za trening, zato se bo verjetno moral angažirati sam.''

"Zdaj bo moral pokazati, kdo je in kaj je," ob Blagotinškovem odhodu pravi Branko Tamše. | Foto: Vid Ponikvar "Zdaj bo moral pokazati, kdo je in kaj je," ob Blagotinškovem odhodu pravi Branko Tamše. Foto: Vid Ponikvar

Celjani bodo priprave začeli 25. julija. Sezone, v kateri bodo nastopali v ligi prvakov, ligi Seha, v pokalu in končnici državnega prvenstva, niti teoretično ne bo mogoče izpeljati le z dvema krožnima napadalcema. Od te dvojice Matic Suholežnik sicer premore talent in telesno konstitucijo, izkušenj pa ne. V vsakem primeru bo med pripravami dobil izdatno mero priložnosti.

Celjski trener se vseeno dejavno ozira po mogočih okrepitvah. Trenutno naj bi bilo v igri pet ali šest igralcev, vsi so – pričakovano – tujci, saj slovenski trg trenutno ne ponuja primerne izbire.

Mlakar se vrne septembra

Žiga Mlakar bo moral izpustiti Rio in del priprav s Celjani. | Foto: Vid Ponikvar Žiga Mlakar bo moral izpustiti Rio in del priprav s Celjani. Foto: Vid Ponikvar Tamšetu je glavobol prinesla tudi poškodba prvega desnega zunanjega Žige Mlakarja. Ta je v končnici lanskega prvenstva sicer utrpel serijo udarcev in bil po njih okrog oči pogosto tak, kot bi ga vzela v oskrbo vešča maskerka kakšnega gledališča. A na reprezentančnih pripravah se bolečine v kolenu niso le pojavile, postale so neznosne.

Dr. Matjaž Sajovic je z dvema šivoma stabiliziral Mlakarjev poškodovani notranji meniskus, ki se bo tako lahko normalno zacelil in omogočil Mlakarju vrnitev na rokometna igrišča.

Sledijo trije tedni na berglah in fizioterapiji, nato bo lahko začel delati v fitnesu in kolesariti. Čez 5-6 tednov bo lahko začel teči in postopoma tudi s poskoki, treningom se bo pridružil konec meseca avgusta. Čez približno 2-3 mesece, približno v sredini septembra, pa bo pomagal tudi na uradnih tekmah.

"Prepoved" za Mačkovška

Celjane že 27. avgusta čaka superpokal v Portorožu proti Kopru 2013, prva domača tekma pa bo 3. septembra v ligi Seha proti madžarskemu Telekom Veszpremu.

V klubu pa se vsekakor veselijo vrnitve Boruta Mačkovška. V nasprotju z napovedmi pri njem ni bila potrebna operacija. Tamše je opravil že več pogovorov z njim. “Upam, da bo pripravljen do začetka priprav. Da bo vse v redu z njegovim komolcem in ramo in da bo kmalu spet ujel strelsko formo. Če se malo pošalim: vstopa v devetmetrski prostor ne bo imel,” je sklenil celjski trener, ki seveda ne bo mogel računati na Arthurja Patrianovo – ta je na rehabilitaciji v Braziliji -, v klubu pa ostaja Povilas Babarskas.

  

Ne spreglejte