Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
30. 10. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kvalifikacije

Torek, 30. 10. 2012, 10.05

8 let

Blagotinšek – najstnik med vzorniki

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spoznajte Blaža Blagotinška, visokoraslega krožnega napadalca Celja Pivovarne Laško, ki te dni premierno sodeluje na akciji članske reprezentance.

Blažu Blagotinšku, 18-letnemu krožnemu napadalcu, se v zadnjih tednih dogaja sto na uro. In morda še hitreje. Potem ko je bil na začetku sezone kar 202 centimetra visoki otrok Celja Pivovarne Laško posojen v Krško, ga je matični klub po uspešnih igrah v posavskem in seriji poškodb v celjskem prvoligašu pred tedni vrnil nazaj. Za člansko ekipo je debitiral in dosegel premierna zadetka prav proti Krškemu v 7. krogu 1. NLB Leasing lige. Sledila je novica, ki je bila precejšnje presenečenje za širšo rokometno javnost: Boris Denič ga je poklical v člansko reprezentanco.

"Nad pozivom sem bil pozitivno presenečen. Vedno sem si želel, da bi igral za člansko reprezentanco. Vpoklic je potrdilo, da sem doslej dobro delal in da bom moral v prihodnje še bolje. Občutek, da treniram skupaj s fanti, ki sem jih gledal še kot majhen otrok in so mi bili vzorniki, je spoštovanja vreden," je izjemno počaščen mladenič, ki je poleti na kadetskem evropskem prvenstvu s Slovenijo zasedel peto mesto.

Blagotinšek, ki bo v Celju pomagal predvsem v obrambi, sicer pa mu ni tuja niti igra na zunanjih položajih, je drugi trening slovenske reprezentance v Kopru končal s strgano majico ter tako še enkrat dokazal, da je pravi bojevnik. "Na položaju krožnega napadalca so vedno pošteni boji, tako da so takšne stvari vsakdanjost," je ostal skromen novopečeni članski reprezentant, za katerega nam je na uho prišlo, da se je pred sezono zanj zanimal celo sloviti bundesligaš Hamburg, ki je očitno kar rahlo "mahnjen" na velikane na črti. Tam namreč nastopa že Igor Vori, 203 cm visoki hrvaški zvezdnik. "Brez komentarja," je ostal skrivnosten Blaž in se podal novim medijskim obvezam naproti.

Ne spreglejte