Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
2. 12. 2015,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sergej Rutenka Barcelona

Sreda, 2. 12. 2015, 13.44

8 let

Beloruski bombarder in nekdanji slovenski reprezentant hitro zapustil Katar

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Izkušeni beloruski reprezentant Sergej Rutenka le dva meseca po prihodu h katarskemu klubu Lekhwiya že zapušča Doho. Nov klub bo iskal šele po januarskem evropskem prvenstvu.

Nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka – po slovenskem je prejel še špansko državljanstvo, nato pa se vrnil v domačo belorusko izbrano vrsto – se je po lanski sezoni, ko se ni naigral pri Barceloni, odločil za eksotično selitev. Okrepil je katarsko Lekhwiyo, kjer pa se je zadržal le dva meseca.

"Vse finančne obveznosti so bile poravnane, vendar se klub ni držal določenih dogovorov. Po dveh mesecih sem še vedno živel v hotelu in bil brez klubskega avtomobila. Zaradi tega se mi ni mogla pridružiti družina, zato smo se dogovorili za prekinitev pogodbe," je v pogovoru za belorusko spletno stran presball.by dejal 34-letni Rutenka, ki je pustil močan pečat v slovenskem rokometu, kjer je bil član Gorenja in Celja.

Katarski klub iz Dohe je sezono začel s štirimi zaporednimi zmagami, vendar ima, kot se je pošalil Rutenka, težave na več področjih, le denarnih ne.

Malo bo počakal

Naslednja postaja na športni poti bo zanesljivo evropski klub, vendar še ne takoj, saj si bo nekdanji evropski prvak s Celjem iz leta 2004 – pozneje je ligo prvakov osvojil še petkrat – vzel nekaj premora.

"Nekaj dni bom v domačem Minsku, nato pa se bom vrnil v Barcelono, kjer živi družina. Zastopnik mi je želel takoj najti nov klub, vendar bom raje počakal do konca evropskega prvenstva.

Tako se bom lahko v celoti posvetil pripravam na evropsko prvenstvo, nato pa rešil klubski status," je še dejal trenutno prosti levi zunanji rokometaš, ki je v Sloveniji preživel pet let, pozneje pa ob Barceloni nosil še dres Ciudad Reala.

Rutenka je v dresu slovenske reprezentance zbral 40 nastopov in dosegel 269 zadetkov.

Ne spreglejte