Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Sreda, 3. 4. 2013, 8.45

8 let

Bele strmine in Tina Maze jih dodatno motivirajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Dokazali smo že, da se lahko kosamo z najboljšimi. Zdaj moramo to le še potrjevati," pred obračunom z Islandijo meni Luka Žvižej.

Reprezentanca Islandije, naslednja ovira Slovencev na pohodu proti evropskemu prvenstvu 2014, je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila 12. mesto. Leto poprej je bila na "druženju" najboljših s stare celine deseta. Slovenija se je iz omenjenih tekmovanj vrnila četrta in šesta. A zavedati se je treba, da gre za Islandijo, ki je bila na OI v Pekingu srebrna, dve leti pozneje pa na EP še bronasta. "Individualno so izjemno močni. So ekipa, ki ne popušča, kar so že velikokrat dokazali. Šibka točka je mogoče v njihovi klopi. Imajo šest, sedem, mogoče osem igralcev, ki so res vrhunski in že dlje časa igrajo skupaj, nimajo pa neke širine. Morali bomo narekovati hitro igro s čvrsto obrambo. Oni imajo sicer podoben slog igre, a vseeno mislim, da smo lahko mi tisti, ki bomo narekovali ritem in se na koncu veselili dveh točk," pravi Luka Žvižej in dodaja, da so svojo kakovost, tako sebi kot javnosti, že dokazali. "Zdaj moramo to potrditi. Dokazovanje je eno, potrjevanje pa nekaj čisto drugega. Moramo se zavedati svoje kakovosti in dati od sebe vse. In ko vse to narediš, si tudi morebitnega neuspeha ne moreš očitati."

Reprezentanca se je po dolgem času zbrala v Mariboru. Nastanjena je pod Pohorjem, v neposredni bližini tamkajšnjega smučišča. Pa jih ob takšni idili, kot jo ponuja letošnji april, kaj zamika smučanje? "Zamika te, a tukaj nismo zato, da bi smučali. Če bi se dobili zaradi kakšnega drugega razloga, bi razmišljali tudi o tem, tako pa kljub izvrstnemu ambientu razmišljamo le o tekmi. So pa bele strmine lahko dodaten motiv, saj vemo, da je tukaj kraljica Tina Maze in da je Maribor nasploh zelo športno mesto. Letos so več ali manj vsi slovenski športniki dosegali izjemne uspehe. Trudili se bomo, da bo tako tudi naprej," razmišlja eden najbolj izkušenih rokometašev slovenske izbrane vrste.

Žvižej, nekdanji rokometaš Barcelone in Picka, ki je reprezentančni dres prvič oblekel konec leta 2000, o nedeljski tekmi na Islandiji še ne razmišlja. V glavi ima le sredo v Mariboru. "V prvi vrsti je treba točki zadržati doma. Vsi, ki smo v reprezentanci že nekaj časa, od sebe dajemo vse in tako bomo delali tudi naprej. To je tisto, kar nas drži skupaj. Da se ne predajamo in igramo do konca. Kako bo na Islandiji in koliko točk bo na koncu, bomo videli. Najprej moramo zmagati doma."

Ne spreglejte