Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2013,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakinj Barbara Lazović

Nedelja, 3. 3. 2013, 21.59

8 let

Barbara Lazović: Pokazale in dokazale, da smo boljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preverite, kaj so po veliki zmagi Krima v ligi prvakinj, v Stožicah je z rezultatom 31:25 padel madžarski Ferencvaros, povedale glavne akterke.

Čeprav so zaradi zmage z eno nogo že stopile v polfinale, po tekmi v taboru Ljubljančank ni bilo pretirane evforije. Kot prave profesionalke se zavedajo, da je to le eden izmed koščkov mozaika letošnje sezone. Res je nekoliko večji, a nikakor odločilen.

Tekmo so v svojo korist obrnile, vsaj tako je bilo videti ob robu igrišča, z atomskim vstopom v drugi polčas. Takrat so goli padali kot po tekočem traku, prednost domačih pa se je višala in višala … "Iz minute v minuto smo bile boljše. Še posebej dobro smo odigrale napad, tekmo varno pripeljale do konca in zasluženo zmagale. V prvih desetih minutah drugega dela smo naredile razliko, nato pa v igri le še uživale," je po tekmi dejala Barbara Lazović. Z zmago so dva kroga pred koncem glavnega dela lige prvakinj zasedle prvo mesto v skupini. Polfinale, tja se uvrstita prvo in drugouvrščena ekipa, je zelo blizu. "Res je, a ne smemo se prenagliti. Gremo počasi, tekmo za tekmo. Danes smo bile precej motivirane, saj smo na Madžarskem (pred 14 dnevi so "tigrice" proti Ferencvarosu klonile (30:26) na njihovem terenu, op. a.) odigrale slabo. Zdaj smo imele čas, da se pripravimo. Pokazale in dokazale smo jim, da smo boljše."

S sezono so vseeno zadovoljne

Če so imele Ljubljančanke na obrazih velik nasmešek, je bilo povsem drugače ob pogledu na tabor Ferencvarosa. Že res, da Madžarke možnosti z zmago praktično niso imele. Želele pa so si vsaj nižji poraz. "Krimu bi čestitala. Glavni razlog za poraz je bila izguba koncentracije. Vseeno pa menim, da smo z letošnjo sezono lahko zadovoljne. Borile se bomo naprej in naredile vse, da se uvrstimo med najboljše štiri," je razlagala Melida Pastrovics, nezadovoljstvo pa je izrazila tudi Zita Szucsanszki, najboljša strelka (osem golov) v gostujoči ekipi: "Niti obramba niti napad nista bila na ravni, ki jo zmoremo. Zelo nam je žal. A že naslednji konec tedna je nova tekma in nova priložnost."

Enako število zadetkov je v dresu Krima dosegla Andrea Penezić in opozorila: "Na tekmo moramo čim prej pozabiti in razmišljati o naslednji. Že v nedeljo nas čaka Zvezda, nato še težko gostovanje v Valcei."

Ne spreglejte