Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
30. 7. 2016,
12.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

Andres Nocioni Rio 2016 Dario Šarić Bojan Bogdanović Hrvaška

Sobota, 30. 7. 2016, 12.43

6 let, 6 mesecev

Pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred olimpijskimi igrami

Težave Hrvatov: po kritikah še visok poraz

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Bojan Bogdanović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na pripravljalnem turnirju pred olimpijskimi igrami v Riu so argentinski košarkarji povozili Hrvaško z 97:78. Še višje zmage so se veselili ameriški košarkarji, ki so z 80:45 odpravili Venezuelo.

Vročina se je v taboru Aca Petrovića začela dvigovati še pred tekmo z Argentino. Hrvaški zvezdnik in košarkar Brooklyn Nets Bojan Bogdanović je na družbenem omrežju objavil ironičen komentar o odboju na poti proti Argentino.

"Hvala hrvaški zvezi, ker so se potrudili in nam zagotovili udobje, kot si ga zaslužimo na 32 ur dolgem potovanju. Pogoji so bili vedno na ravni," je zapisal 27-letni košarkar.

Hrvaška reprezentanca je bila na prvi tekmi v Argentini proti domačinom brez možnosti za uspeh. Visok zaostanek 13 točk so pridelali že v prvi četrtini in so celotno tekmo neuspešno lovili Argentince. Ti so na koncu slavili s 97:78.

Najuspešnejši pri zmagovalcih je bil z 19 točkami soigralec Luke Dončića pri Realu izkušeni Andres Nacioni, Carlos Delfino jih je dodal 13. Pri naših južnih sosedih je 17 točk dosegel Mario Hezonja. Pred tekmo so domačini posebno pozornost namenili argentinskemu zvezdniku Manu Ginobiliju.

Odziv hrvaške košarkarske zveze

Po uvrstitvi reprezentance na olimpijske igre smo začeli organizacijo potovanja v Cordobo, vendar je bila ponudba zelo omejena. Izbrali smo najbolje lete, ki so bili na voljo, vendar ni bilo prostora v poslovnem razredu. Na koncu je najpomembnejše, da so vsi srečno prispeli na končni cilje," so v odzivu zapisali pri hrvaški košarkarski zvezi.

Kako so prišli do Ria?

Hrvaška reprezentanca je v enem letu prehodila pot iz pekla do raja. Na lanskem evropskem prvenstvu so v osmini finala doživeli debakel in proti Češki izgubili za 21 točk (59:80), vseeno pa so dobili povabilo na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

V kvalifikacijah so prikazali odlične predstave in izločili Grčijo ter v finalu še Italijo in se po letu 2008 uvrstili na četrte olimpijske igre kot samostojna država.

Hrvaško v Cordobi čakata še tekmi s Srbijo in Francijo nato pa potujejo proti Riu. Prvo tekmo na olimpijskih igrah bodo odigrali 7. avgusta proti Špancem, nato pa jih čakajo še Argentina, Brazilija, Nigerija in Litva.


Dolga brada neporaženosti zvezdnikov lige NBA


Američani še naprej brez težav premagujejo svoje nasprotnike. | Foto: Reuters Američani še naprej brez težav premagujejo svoje nasprotnike. Foto: Reuters

Ameriški košarkarji boljši od venezuelskih

Ameriška olimpijska košarkarska reprezentanca je v okviru priprav na olimpijske igre v Riu de Janeiru v Chicagu odigrala prijateljsko tekmo z ekipo Venezuele in zmagala z 80:45. John Cox je zbral 14 točk, Kyrie Irving in Klay Thompson sta dosegla vsak po 13 točk, tekmo pa si je v United Centru ogledalo 20.500 gledalcev.

Reprezentanca ZDA se bo na zadnji prijateljski tekmi v ponedeljek v Houstonu pomerila še z Nigerijo, nato pa odpotovala v Rio de Janeiro, kjer jih 6. avgusta čaka prva tekma olimpijskega turnirja proti Kitajski.

STA

Nora predstava srbskega Bogdanovića za visoko zmago

Visoke zmage so se veselili tudi košarkarji Srbije, ki so na krilih Bogdana Bogdanovića s 105:88 ugnali Francoze. Član turškega Fenerbahčeja je dosegel 29 točk, Miroslav Raduljica jih je dodal 18.

Pri Francozih, kjer je manjkal prvi košarka Tony Parker (rojstvo sina) je 16 točk dosegel Rudy Gobert.

Pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred olimpijskimi igrami

Argentina : Hrvaška 97:78
Nocioni 19, Delfino 13; Hezonja 17, Boj. Bogdanović in Simon 10

Srbija : Francija 105:88
Bog. Bogdanović 29, Raduljica 18; Gobert 16, De Colo 14

ZDA : Venezuela 80:45
Irving in Thompson 13; Cox 14
Ne spreglejte