SiolNET. Sportal RIO 2016
3,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvak pa tak! Gospodarju krogov pokazali vrata iz Ria.

3,75

termometer

Foto: Getty Images

Vodstvo nizozemske olimpijske reprezentance je telovadcu Yuriju van Gelderju, znanemu po vzdevku Gospodar krogov, pokazalo vrata iz olimpijske reprezentance, potem ko je ta uspeh v kvalifikacijah (osmo mesto) na krogih proslavil z nočnim popivanjem.

Vodstvo nizozemske reprezentance je s tem pokazalo, da ne dela razlik. Pravila so enaka za vse in pravila se spoštuje.

Potem ko so svojega reprezentanta Yurija van Gelderja zasačili – no, ta je kar prostodušno priznal – da je celo noč popival in se šele ob zori vrnil v olimpijsko vas, so mu nemudoma pokazali vrata.

"To je grozno za Yurija, vendar pa je takšno vedenje nesprejemljivo in nismo imeli druge izbire," je dogajanje v izjavi za javnost komentiral vodja nizozemske ekipe Maurits Hendriks.

Nizozemska ekipa je postavila stroga pravila. Njihovi športniki iz varnostnih razlogov ne smejo hoditi v središče Ria, tisti, ki so s svojimi olimpijskimi nastopi že opravili, pa morajo odpotovati v domovino, s čimer se izognejo temu, da bi motili kolege iz reprezentance, ki se pripravljajo na olimpijski nastop.

Van Gelder, ki je vrhunec kariere doživel leta 2005, ko je na krogih osvojil naslov svetovnega prvaka, je bil že v preteklosti udeležen v incidentih, ki jih po navadi s športniki ne povezujemo.

Tako so ga na primer leta 2009 suspendirali iz nizozemske gimnastične zveze. Tri dni pred državnim prvenstvom je zaužil kokain in ostal brez službe v nizozemski vojski.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin