Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 8. 2016,
15.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Rio 2016 Uroš Zorman

Petek, 5. 8. 2016, 15.17

6 let, 6 mesecev

Kapetanov olimpijski labodji spev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Čeprav ne skriva, da bo po olimpijskih igrah slekel reprezentančni dres, pa kapetan slovenske rokometne izbrane vrste pred izzivom v Riu de Janeiru pravi: "Če bi olimpijske igre sprejel kot poslovilni turnir, bi nakazal turistične motive. A tu sem z visokimi cilji."

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

"Malce se še lovimo. Pot v Rio je bila dolga in naporna. Malce smo še utrujeni, težave organizatorjev s sobami, prevozi in objekti za treninge pa nam tudi ne pomagajo. A verjamem, da bomo do nedeljske prve tekme naravnali svoje misli," je po tem, ko se je sproščeno sprehodil po olimpijski vasi, v kateri kar mrgoli športnih zvezdnikov z vseh koncev sveta, dejal kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman.

Ko smo ga ob tem povprašali, ali kot kapetan pazi na mlajši del ekipe, da ga ne bi pretirano prevzelo navdušenje nad zvezdniki, se je zgolj nasmehnil. "No, tudi jaz nisem povsem ravnodušen, ko vidim, recimo, Novaka Đokovića. Če bi imel ob sebi telefon, bi se zanesljivo fotografiral z njim. Morda se tudi bom," pravi 36-letni Ljubljančan. Mimogrede, prav Đokovića je s tem namenom za rokav pocukal teniški igralec Bojan Tokič.

Uroš Zorman v Riu deluje zelo sproščeno. | Foto: Stanko Gruden, STA Uroš Zorman v Riu deluje zelo sproščeno. Foto: Stanko Gruden, STA

O slovesu po vrnitvi iz Ria

Za kapetana ima Rio še prav poseben pomen. Na teh igrah bo namreč po več kot 220 tekmah slekel reprezentančni dres in se posvetil zgolj klubski karieri. Zanimivo pa je, da vse od prihoda v Brazilijo o tem ne želi prav veliko razpravljati.

"Slovesa ne želim obešati na veliki zvon. V Rio nisem prišel kot turist, ki se poslavlja od reprezentance, zato bom o tem govoril po zadnji tekmi. Pred nami je namreč pomemben turnir, na katerega smo prišli z upravičeno visokimi pričakovanji," pravi Zorman, ki se bo s soigralci na OI 2016 prvič predstavil že v nedeljo. Fotografije z Novakom Đokovićem še ni dočakal. zato pa je poziral v družbi telovadbe Teje Belak. | Foto: Stanko Gruden, STA Fotografije z Novakom Đokovićem še ni dočakal. zato pa je poziral v družbi telovadbe Teje Belak. Foto: Stanko Gruden, STA

Prvi slovenski tekmec bo Egipt. V nadaljevanju skupinskega dela pa četo selektorja Veselina Vujovića čakajo še Poljska, Švedska, Brazilija in Nemčija.

Atenske šole ni pozabil

"Po zadnjih prijateljskih tekmah so apetiti zrasli. Čutim, da tudi mediji in navijači pričakujejo veliko. To je dobro, a v isti sapi poudarjam, da je treba umiriti evforijo. Imamo svoje sanje, cilje … Obetamo si zelo veliko, a treba se je lotiti vsake tekme posebej in marljivo zbirati točke," proti turnirju dvanajstih rokometnih reprezentanc, razdeljenih v dveh predtekmovalni skupini, pogleduje Zorman.

Ko govori o sanjah, ne skriva, da se v misli prikrade tudi boj za kolajne. Toda … "V reprezentanci sem igral že na olimpijskih igrah leta 2004. Takrat smo v Atene pripotovali kot evropski podprvaki. Sanjali smo o polfinalu, a na koncu obtičali v skupinskem delu. Te šole nisem pozabil. Zato soigralce opozarjam, naj bodo previdni. Najprej je treba ugnati Egipt in Brazilijo," opozarja član evropskega in poljskega klubskega prvaka Kielce.

Ne spreglejte