SiolNET. Sportal RIO 2016
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Farah: Nikoli se ne naveličam zmagovati

0,08

termometer

Mo Farah
Foto: Getty Images

Britanski atlet Mo Farah si je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pokoril konkurenco na 5.000 in 10.000 metrov, s tem pa postal prvi športnik v 40 letih, ki mu je uspelo ubraniti olimpijska naslova na omenjenih razdaljah.

Pred njim je to uspelo Fincu Lasseju Virenu, ki je do dvojčka pritekel na igrah 1972 in 1976.

"Nikoli se ne naveličam zmagovati," se je smejalo 33-letnemu Farahu. "Mentalno sem moral biti povsem pripravljen. Fantje so bili tam, da me ulovijo. Vseskozi sem moral paziti. Dokazal sem, da v Londonu nisem imel sreče. Neverjetno je, da mi je uspelo. Komaj verjamem, zmaga mi res veliko pomeni," je po zmagi na 5.000 metrov razlagal Farah, ki je najuspešnejši britanski atlet na OI vseh časov.

"Ponosno zastopam svojo državo. Na lestvici medalj bomo drugi, kdo bi si mislil."

Farahova medalja je bila 27. zlata za Veliko Britanijo na igrah v Braziliji in skupno 65. britanska v Braziliji. "Veliko smo dosegli kot narod. Od leta 2012 se je veliko spremenilo. Več ljudi se ukvarja s športom, zmagujemo na več tekmah. Ponosno zastopam svojo državo. Na lestvici medalj bomo drugi, kdo bi si mislil," je dejal atletski superzvezdnik, sicer rojen v Somaliji.

Zlati odličji za Faraha. Zlati odličji za Faraha. Foto: Getty Images

"Sanjal sem, da bom nekoč olimpijski prvak. Ko sem bil mlad, sem gledal Haileja Gebrselassieja in Paula Tergata v Sydneyju, potem je uspelo meni v Londonu. Čez štiri leta mi je spet uspelo. Ne najdem besed, da bi vse opisal," je bil presrečen Farah.

"Še bom tekel. Vsaj do Londona 2017. To dolgujem ljudem. Potem bom mogoče šel teč na cesto, mogoče na maratone. OI so vse težje. Zdaj imam za vse štiri otroke medaljo, to je najlepša stvar," je še naprej dobre volje razlagal Britanec, ki je za konec dobil še vprašanje, ali z izbranko načrtujeta še kakšnega otroka: "Dovolj imam! Ups, upam, da žena ni tega slišala."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin