SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
6. Movember tek

Zato si bodo 25. novembra tudi dame nadele brke

0

termometer

Movember tek
Foto: Arhiv Pulz šport

V soboto, 25. novembra 2017, ob 11.00, bo na Prešernovem trgu v Ljubljani že šesto leto zapored štart najbolj brkatega teka v državi. To pomeni, da si bodo brke nadele tudi tekačice, z njimi opremljeni pa bodo tekači, ki si v znak spodbujanja raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške, že od začetka novembra puščajo rasti brke. Udeležba na teku je brezplačna, zaželeni pa so prostovoljni prispevki za nakup aparata za razbijanje kamnov v mehurju.

Ideja za organizacijo Movember teka se je porodila Blažu Kavčiču iz agencije Pulz šport. "Ker se ukvarjam z vodenjem tekaških skupin, sem prišel na idejo, da bi organizirali Movembrski tek. Prvo leto se ga je udeležilo 70 tekačev, od tega približno deset z brki, zadnje leto pa se nas je zbralo že 500 – to je tudi omejitev števila udeleženih iz varnostnih razlogov -, od tega nas je približno 100 z brki," je povedal Kavčič.

Fotogalerija z lanskega Movember teka:

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

Če vam brki ne rastejo ali jih, ker ste pač ženskega spola, nimate, si jih lahko nalepite, predlaga Kavčič. Brki in majica so namreč del darilnega paketa, ki ga prejmete ob prijavi.

Na kraju dogodka bodo zbirali tudi dobrodelne prispevke. Zaželen je prispevek v višini najmanj petih evrov, je namignil Kavčič, zbrana sredstva pa bodo namenjena nakupu aparata za razbijanje kamnov v mehurju. V isti sklad so romali tudi prispevki, zbrani na račun vstopnine za impropredstavo na temo Movembra.

Movember tek trasa

Tekači bodo pretekli osem kilometrov, pot pa jih bo vodila po že uveljavljeni trasi Prešernov trg – Tivoli – Ljubljanski grad – Prešernov trg. Na Špici bo letos prvič tudi Skleca izziv, kjer bodo udeleženci Movember teka izvajali sklece. Lidl Slovenija bo doniral dodatni donacijski prispevek, namenjen Urološkemu oddelku UKC, za vsako opravljeno skleco zmagovalca Skleca izziva.

Vabljene tudi ženske

Kot rečeno, je na Movemberskem teku zaželena tudi udeležba nežnejšega spola. Med njimi bo tudi Hana Verdev, Lidlova osebna trenerka zdravega načina zivljenja.

Na Movember teku je zaželena tudi udeležba nežnejšega spola. Med njimi bo letos (prvič) tudi  Lidlova osebna trenerka zdravega nacina zivljenja Hana Verdev. "Movember tek je kot nalašč namenjen temu, da tudi ženske pokažemo podporo moškim in spodbujamo svoje prijatelje, brate, partnerje in može, da je OK govoriti o težavah, če jih imajo in da tudi oni z obiskom zdravnika lahko pravočasno poskrbijo zase." Na Movember teku je zaželena tudi udeležba nežnejšega spola. Med njimi bo letos (prvič) tudi Lidlova osebna trenerka zdravega nacina zivljenja Hana Verdev. "Movember tek je kot nalašč namenjen temu, da tudi ženske pokažemo podporo moškim in spodbujamo svoje prijatelje, brate, partnerje in može, da je OK govoriti o težavah, če jih imajo in da tudi oni z obiskom zdravnika lahko pravočasno poskrbijo zase." Foto: Klemen Razinger

"Movember tek je kot nalašč namenjen temu, da tudi ženske pokažemo podporo moškim in spodbujamo svoje prijatelje, brate, partnerje in može, da je OK govoriti o težavah, če jih imajo in da tudi oni z obiskom zdravnika lahko pravočasno poskrbijo zase.

S skupnimi močmi lahko razbijemo marsikateri tabu. Preventiva je za zdravje zelo pomembna. Prepričana sem, da tudi nam, ženskam, obisk ginekologa ni ravno najprijetnejši opravek v letu, ampak smo to sprejele kot del skrbi zase in za svoje zdravje."

"Preventiva je za zdravje zelo pomembna. Prepričana sem, da tudi nam, ženskam, obisk ginekologa ni ravno najprijetnejši opravek v letu, ampak smo to sprejele kot del skrbi zase in za svoje zdravje." "Preventiva je za zdravje zelo pomembna. Prepričana sem, da tudi nam, ženskam, obisk ginekologa ni ravno najprijetnejši opravek v letu, ampak smo to sprejele kot del skrbi zase in za svoje zdravje." Foto: Klemen Razinger

Movember tek bo na sporedu v soboto, 25. novembra. Zbirno mesto je ob 10.30 na Kongresnem trgu, štart pa pol ure pozneje, ob 11. uri. Udeležeba je brezplačna, zaželeni pa so prostovoljni prispevki.

Dobrodelni Movember tek ni tekmovalne narave, ampak gre za promocijo Movember gibanja, promocijo in spodbujanje zdravega načina življenja in prijetno druženje na teku.

Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin