Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
26. 4. 2013,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tek trojk Pot ob žici 2018

Petek, 26. 4. 2013, 21.51

8 let

Tradicionalni pohod ter tek trojk letos brez večjih novosti

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med 9. in 11. majem bo v Ljubljani potekala športno-kulturna prireditev, 57. pohod Ljubljana 2013. Osrednja dogodka bosta sobotni tradicionalni pohod po Poti okoli Ljubljane in tek trojk.

Dogodek se začne v četrtek, ko se pohoda lotijo otroci iz vrtcev, naslednji dan pa na vrsto pridejo še osnovnošolci in srednješolci. Najbolj pestro bo v soboto, ko se prvi pohodniki na pot okoli Ljubljane odpravijo že ob 6. uri zjutraj. Na 35-kilometrski poti je tudi osem kontrolnih točk, kjer udeleženci nabirajo žige, na koncu pa prejmejo značko pohoda. Vožnja s kolesom po poti spominov in tovarištva ni dovoljena.

''To je ena lepših akcij, ki v Ljubljani traja že 56. let. Zberejo se stari in mladi, tudi letos pa pričakujemo prek 35.000 ljudi. Vse družijo tri lastnosti: spoštovanje zgodovine, spoštovanje narave in zdrav način življenja," je na predstavitvi dogodka dejal župan Ljubljane Zoran Jankovič, ki se tudi sam rad udeleži pohoda okoli slovenske prestolnice.

Na teku trojk prek 6000 tekačev

Ena najbolj priljubljenih množičnih tekaških prireditev, ki poteka v sklopu 57. pohoda, pa je tek trojk. Najbolj vzdržljivi bodo štartali ob 9. uri, podali pa se bodo na 29 km dolgo progo. Tekači na 12,5 km bodo štartali pol ure za njimi. Štart in cilj teka trojk bo na Kongresnem trgu. Prav tako ob 9.30 bo tudi štart osnovnošolcev in srednješolcev, ki jih čaka 3-kilometrska preizkušnja, njihov štart pa bo na Livadi.

Lani je na 29-kilometrski razdalji z zmagovalnim časom 1;51:35 med moškimi slavila trojka KGT Papež z Andrejem Medvedom, Sebastjanom Zarnikom in Boštjanom Hrovatom, med dekleti pa so bile najhitrejše tekačice ekipe Norice Katja Rakušček, Valerija Mrak in Danica Kovačič (2;24:59). Na krajši razdalji je bila prva ekipa Kibuba Team s Petrom Kastelicem, Petrom Oblakom in Rokom Puharjem. Za progo dolgo 12,5 km so porabili 45 minut in 36 sekund. Med dekleti so zmagale predstavnice Vstale Primorske: Sergeja Lipušček, Kristina Bele in Jana Kotar Ilijaš (56:24). Na letošnjem teku organizatorji znova pričakujejo prek 6000 tekačev.

Ne spreglejte