SiolNET. Sportal Rekreacija
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pohod Pot ob žici in virtualni tek trojk

Pohod okrog Ljubljane bo, a drugačen, kot smo vajeni

0,89

termometer

Pot ob žici 2020
Tudi letos se po potek okupirame Ljubljane lahko podate v lastni režiji, saj zaradi epidemioloških razmer organizirane prireditve ne bo. Foto: Nebojša Tejić/STA

Tradicionalni pohod Pot ob žici, s katerim Ljubljana zaznamuje dan spomina na osvoboditev mesta, bo letos zaradi epidemioloških razmer izveden v prilagojeni obliki. Pohod bo jutri, medtem ko se teka trojk, ki bo letos v virtualni obliki, lahko udeležite še do nedelje.

Zaradi epidemioloških razmer tudi letos organizirane prireditve Pot ob žici – ta poteka vsako leto zadnji konec tedna pred 9. majem, ko v Ljubljani praznujejo mestni praznik, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne – ne bo, se pa pohoda po poteh okrog prestolnice, kjer je med drugo svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in pozneje nemških okupatorjev, in teka trojk lahko lotite v lastni režiji.

Pot ob žici Foto: Ana Kovač

Virtualni tek trojk še do nedelje

Tek trojk še do nedelje poteka virtualno (tečete lahko kadarkoli in kjerkoli, le rezultat zabeležite v eno od tekaških aplikacij), pohoda pa se lahko lotite kadarkoli.

Tek trojk lahko odtečete še do nedelje. Tek trojk lahko odtečete še do nedelje. Foto: Guliverimage

Rezultati virtualnega teka trojk bodo 13. maja objavljeni na spletni strani pohod.si.

Če zbirate žige, ne pozabite na blazinice!

Obiske na devetih kontrolnih postajah lahko zabeležite z aplikacijo Pot ob žici (ta kontrolne točke, evidenco že prehojenih poti, opis poti in GPS zemljevid) ali pa si žig odtisnete v natisnjeno zloženko. Najdete jo na povezavi.

V tem primeru ne pozabite blazinic za žig, te vam bodo prišle še kako prav.

Pot ob žici Foto: Ana Kovač

Spoštuje navodila NIJZ

Timing Ljubljana, ki skupaj z mestno občino Ljubljana bedi nad pohodom, udeležence poziva, naj upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), naj torej hodijo posamično oziroma v krogu družine in bodo pozorni na razdaljo med sprehajalci. Na pot naj se podajo v smeri urinega kazalca.

Medalje za opravljeno pot, ki je dolga skoraj 35 kilometrov, boste v prostorih Timinga Ljubljana na Staničevi v Ljubljani lahko prevzeli takoj, ko se bodo epidemiološke razmere izboljšale in bodo spet odprli vrata. To velja tudi za pohodnike, ki so ali bodo pot prehodili v drugih terminih in bodo za beleženje točk uporabili mobilno aplikacijo ali zloženko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin