Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 5. 2021,
16.01

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Natisni članek

Tek trojk Pot ob žici

Petek, 7. 5. 2021, 16.01

2 leti, 11 mesecev

Pohod Pot ob žici in virtualni tek trojk

Pohod okrog Ljubljane bo, a drugačen, kot smo vajeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Pot ob žici 2020 | Tudi letos se po potek okupirame Ljubljane lahko podate v lastni režiji, saj zaradi epidemioloških razmer organizirane prireditve ne bo.  | Foto Nebojša Tejić/STA

Tudi letos se po potek okupirame Ljubljane lahko podate v lastni režiji, saj zaradi epidemioloških razmer organizirane prireditve ne bo.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Tradicionalni pohod Pot ob žici, s katerim Ljubljana zaznamuje dan spomina na osvoboditev mesta, bo letos zaradi epidemioloških razmer izveden v prilagojeni obliki. Pohod bo jutri, medtem ko se teka trojk, ki bo letos v virtualni obliki, lahko udeležite še do nedelje.

Zaradi epidemioloških razmer tudi letos organizirane prireditve Pot ob žici – ta poteka vsako leto zadnji konec tedna pred 9. majem, ko v Ljubljani praznujejo mestni praznik, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne – ne bo, se pa pohoda po poteh okrog prestolnice, kjer je med drugo svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in pozneje nemških okupatorjev, in teka trojk lahko lotite v lastni režiji.

Pot ob žici | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Virtualni tek trojk še do nedelje

Tek trojk še do nedelje poteka virtualno (tečete lahko kadarkoli in kjerkoli, le rezultat zabeležite v eno od tekaških aplikacij), pohoda pa se lahko lotite kadarkoli.

Tek trojk lahko odtečete še do nedelje.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tek trojk lahko odtečete še do nedelje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rezultati virtualnega teka trojk bodo 13. maja objavljeni na spletni strani pohod.si.

Če zbirate žige, ne pozabite na blazinice!

Obiske na devetih kontrolnih postajah lahko zabeležite z aplikacijo Pot ob žici (ta kontrolne točke, evidenco že prehojenih poti, opis poti in GPS zemljevid) ali pa si žig odtisnete v natisnjeno zloženko. Najdete jo na povezavi.

V tem primeru ne pozabite blazinic za žig, te vam bodo prišle še kako prav.

Pot ob žici | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Spoštuje navodila NIJZ

Timing Ljubljana, ki skupaj z mestno občino Ljubljana bedi nad pohodom, udeležence poziva, naj upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), naj torej hodijo posamično oziroma v krogu družine in bodo pozorni na razdaljo med sprehajalci. Na pot naj se podajo v smeri urinega kazalca.

Medalje za opravljeno pot, ki je dolga skoraj 35 kilometrov, boste v prostorih Timinga Ljubljana na Staničevi v Ljubljani lahko prevzeli takoj, ko se bodo epidemiološke razmere izboljšale in bodo spet odprli vrata. To velja tudi za pohodnike, ki so ali bodo pot prehodili v drugih terminih in bodo za beleženje točk uporabili mobilno aplikacijo ali zloženko.

Ne spreglejte