Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2015,
19.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bohinj tek rekreacija Jezero

Nedelja, 9. 8. 2015, 19.04

6 let, 6 mesecev

Tekaški praznik v Bohinju, najbolj vzdržljivi dočakali še koncert in ognjemet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnjega teka okoli Bohinjskega jezera, tradicionalnega že 18. Teka štirih srčnih mož, se je udeležila lepa bera tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije. Zvečer še koncert in ognjemet.

V soboto se je v Bohinju trlo obiskovalcev, saj je v dopoldanskih urah potekal že 18. Tek štirih srčnih mož, zvečer pa je v sklopu Kresne noči Pod Skalco, kjer je bil tudi štartno-ciljni prostor dopoldanske tekaške prireditve, potekal koncert glasbenih skupin Duble Truble in Kingston, med obema nastopoma pa so obiskovalci lahko spremljali veličasten ognjemet nad jezerom, na katerem so plavale svečke v jajčnih lupinicah.

Kljub vročini okoli 500 tekačev

Čeprav se je marsikdo v Bohinj odpravil tudi z namenom, da se umakne z največje vročine, ki te dni zajema Slovenijo, pa tekači niso uživali v hladu, saj je bilo že ob 10. uri, ko je bil štart osrednjega teka (otroci so tekli še nekoliko pozneje) precej vroče. K sreči večji del razgibane proge okoli jezera poteka po senci, tako da zdravniška služba v cilju ni imela večjega dela.

Najhitrejši v moški kategoriji je bil na 11-kilometrski progi že drugo leto zapored Peter Kastelic (GiBit), ki je jezero obkrožil v 39 minutah in 50 sekundah (lani 40:38). Drugi je bil Andrej Medved iz ŠKD Mekinje (40:18), tretji pa z zaostankom dobre minute (40:59) Matic Plaznik (Šmarna gora).

"Kot lani sem prišel brez nekih rezultatskih pričakovanj. S svojo tekaško skupino GiBit, letos naj je teklo 11, smo prišli združit prijetno s koristnim, ko si pa enkrat na štartu, poskušaš odteči po najboljših močeh. Naš prvotni cilj ni tekmovanje, temveč druženje, tako da bomo v Bohinju vse do večera," je po prihodu v cilj povedal zmagovalec.

Pri dekletih je največ moči pokazala Petra Race, članica Atletskega društva Mass, ki je slavila s časom 48:03. Druga je bila Rani Škrabanja (AV Caesar; 49:11), tretja pa Lucija Podlipnik (50:55). "Bilo je zelo vroče, zato sem prvo polovico proge pretekla precej rezervirano, a je bilo vseeno zadnje štiri kilometre težko. Jeseni me čaka še kar nekaj tekaških izzivov, a posebnega načrta nimam," je povedala najhitrejša ženska.

Tudi letos je tek potekal za pokal štirih srčnih mož, pri katerem je štel skupen čas štirih tekmovalcev. Največ tekaške srčnosti so pokazali člani Športno-kulturnega društva Mekinje (Denis Sitar, Lado Kveder, Andrej Medved in Franci Volkar), na drugo mesto so se uvrstili Vitezi dobrega teka (Jure Čebašek, Uroš Kralj, Grega Derlink in Mitja Štern), na tretje pa ljubljanska ekipa GiBit (Žiga Macedoni, Tomaž Hočevar, Luka Marinič in Peter Kastelic).

"Letošnji tek je minil v krasnem ambientu. Poleg 500 tekačev na dolgi progi, je teklo tudi malo manj kot 100 otrok. Bohinjsko jezero tekače vabi tudi prihodnje leto, predvidoma 6. avgusta," je povedal predsednik organizatorjev Miro Sodja.

Še nekaj utrinkov s teka:

Album fotografa Boštjana Snoja, ki je za Gorenjsko, moj planet, povzel dogajanje na teku okoli Bohinjskega jezera.

Posted by Gorenjska, moj planet on Sunday, 9 August 2015

8. avgust 2015 - Za nami je še en lušten tekaški dogodek. Čestitke vsem enajstim Gibit tekačem in hvala vsem navijačem...

Posted by Gibit on Sunday, 9 August 2015

Ne spreglejte