Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krvavec Rogla

Četrtek, 10. 1. 2013, 18.56

8 let

Smučišča čakajo na novo zalogo snega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bližamo se sredini meseca januarja, času, ko naj bi zima že pokazala vse svoje čare, a ob pogledu skozi okno so tisti, ki si želijo dogodivščin na snegu, razočarani. Na sneg čakajo tudi smučišča.

Trenutne razmere na slovenskih smučiščih so vse prej kot ugodne. Naprave na smučiščih sicer obratujejo, a naravnega snega skoraj ni. Prednosti imajo tisti, ki imajo možnost umetnega zasneževanja in nudijo nočno smuko, a smučarji nad trenutnimi razmerami niso navdušeni, tudi za to, ker je smučanje postala relativno draga rekreacija in za svoj denar želijo kvalitetno smuko.

RTC Krvavec: Na Krvavcu obratuje večino naprav, pohvalijo pa se lahko z do 70 centimetri naravnega in kompaktnega snega.

Mariborsko Pohorje: Mariborsko Pohorje ima le do 35 cm naravnega in kompaktnega snega, pohvali pa se lahko z nočno smuko, ki je ob trenutnih dnevnih temperaturah zagotovo bolj ugodna. Nočne smuke ni ob nedeljah in ponedeljkih.

Rogla: Podobno kot na Krvavcu je tudi na Rogli do 70 cm snega, obratuje večino naprav, tudi v tem zimskem središču pa boste lahko smučali ali deskali tudi ponoči. Prvi elementi so postavljeni tudi v Fun parku, kar bo razveselilo predvsem smučarje in deskarje prostega sloga.

RTC Kranjska Gora: V Kranjski Gori je do 40 cm snega, od 19.00 do 22.00 pa poteka nočna smuka. Takrat obratuje štirisedežnica Kekec in vlečnica Mojca II.

SC Cerkno: Do 50 cm snega je na Cerknem, kjer so proge urejene, naprave pa obratujejo do 16.00.

Žičnice Vogel: S pomanjkanjem snega se borijo tudi na Voglu, kjer del naprav zaradi tega ne obratuje. Do 50 cm debela snežna odeja je za to slovensko smučišče skromen podatek.

Kanin – Sella Nevea: Tudi 70 cm snega na Kaninu je daleč od tega, kar bi si upravljavci smučišča želeli. Naprave sicer obratujejo, dostop na smučišče pa je mogoč tako iz Bovca kot iz italijanske Selle Nevee.

Soriška planina: Zaradi neugodnih vremenskih razmere pa ne obratujejo naprave na Soriški planini.

GTC Kope: Na Kopah je trenutno do 45 cm snega, od srede do sobote pa je možna nočna smuka (od 18.00 do 21.00). Takrat obratujeta štirisedežnica Pungart in vlečnica Sedlo.

RTC Golte: Smučišče na Golteh obratuje, snežna odeja pa je debela do 60 cm.

STC Stari vrh: Na Stareh vrhu je do 40 cm snega obratujeta pa šestsedežnica Stari vrh in vlečnica Kopa. Nočna smuka traja od 19.00 do 22.00.

Ne spreglejte