Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

golf

Sreda, 2. 1. 2013, 15.55

8 let

Slovenska misica, ki je golf igrala z boksarjem Kličkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tokrat smo se na golf odpravili z nekdanjo mis Natašo Pinoza, ki nam je povedala, da je sanjska destinacija za golfiste Miami.

Jesen je bila topla in sončni žarki so kar klicali na dan, ta klic pa so slišali tudi golfisti, zato smo se z nekdanjo mis Natašo Pinoza odpravili na igro golfa. V zavetju golfišča Smlednik smo se podali na vadbišče in nato preizkusili še nekaj lukenj. In lahko vam povem, da Nataša ni le lepo dekle, ki se kiti z nazivom mis Universe, saj obvlada palico za golf, kar ji pogosto zavidajo tudi stari mački golfa.

"Občutek, ko te nekdo postrani gleda, da si le neko fino dekle, ki je prišlo na golf, nato pa perfektno udariš, je odličen," se je pohvalila Nataša, ki je svoje prve golf korake naredila v domovini golfa, na Škotskem, na igrišču St. Andrews. "Moj inštruktor Robert Baker me je že pred leti, ko sem ga spoznala, nagovarjal, naj poskusim golf. Takrat se nisem odločila, a sem šla pozneje k njemu na vadbišče na Škotsko in ugotovila, da je to odličen šport," je opisala svoje začetke.

Miami je raj za golfiste

Poleg slovenskih igrišč, kjer najpogosteje zahaja na Trnovo in Smlednik, je obiskala tudi igrišča v tujini. "Bila sem na Češkem, kjer so bile izredne vremenske razmere – dež in veter. Tukaj lahko dodam, da je golf igra za vse vremenske razmere, ne le za sončne dneve. Zaradi vetra sem morala prav računati, kam udariti," se spominja te igre. Na trening k svojemu inštruktorju se je podala tudi v München in v Miami, ki je njena sanjska destinacija za golf.

Nataša je imela srečo, da jo je golf učil Robert, ki se lahko pohvali s tem, da je na lestvici 100 najboljših inštruktorjev golfa: "Med njegovimi učenci so tudi zvezdniki in zelo zanimivo je bilo, ko smo bili v Miamiju na vadbišču z Vladimirjem Kličkom. Vsi smo gledali, kako bo udaril, in videti je bilo, da je imel tremo, tako da se je moral dobro zbrati, da je zadel."

Sestrično zadela v koleno

Čeprav je žogica za golf videti nedolžno in lahko tehta največ 45,93 grama, je lahko nevarna, če te kdo zadene. "Enkrat sva bili s sestrično na golfu, ko mi je ob udarcu zdrsnila palica in sem jo zadela v koleno. K sreči hitrost ni bila takšna, kot sem jo načrtovala, zato poškodba ni bila huda," je povedala o nesreči in dodala, da je zato zelo pomembno, kje stojiš, ko nekdo udarja.

Do popolnega udarca tudi pred ogledalom

Nataša je najbolj ponosna na svoj "Perfect Golf Swing", kot rečejo golfisti začetnemu udarcu. "Vadila sem ga od osem do deset mesecev in vmes delala še licenco. Vadila sem ga celo doma pred ogledalom, saj je zelo pomembno, da ti pride v podzavest. Največji nasprotnik na turnirjih sta trema in nervoza, ki je očitna predvsem pri začetnikih, zato se je Nataša zelo trudila, da ju je premagala: "Mentalno moraš biti odlično pripravljen. To je težava začetnikov in z vsako igro imaš več samozavesti in si bolj odločen."

Igro in pogovor je končala z besedami, da je golf odklop za možgane: "Ne spomniš se niti na mobitel. Samo na žogico misliš." In res je, Nataša ni niti enkrat pogledala na mobitel ali uro.

Ne spreglejte