Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Puhar Lucija Krkoč

Nedelja, 7. 10. 2012, 14.13

8 let

Šenčurski izziv Puharju in Krkočevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 4. Šenčurskim izzivom se je zaključil Gorenjski pokal v rekreativnih tekih. Zmagovalca zadnje postaje sta Rok Puhar in Lucija Krkoč. Letošnji pokal Gregorju Kustecu in Neji Kršinar.

Večina pokalov v rekreativnih tekih se počasi zaključuje, Gorenjci pa so svojega zaključili v soboto, ko so v Šenčurju gostili 4. Šenčurski izziv. Organizatorji Športno društvo Maratonc in Športno društvo Šenčur so poskrbeli, da so se na tekaškem prazniku lahko preizkusile vse generacije. Več kot 100 otrok in rekreativcev se je v toplem jesenskem dnevu, termometer je kazal več kot 20 stopinj, podalo na 1,2 kilometra dolgo progo, ki jih je popeljala po oklici Športnega parka Šenčur.

Članske vrste pa je na štartu pričakala nekoliko daljša razdalja, in sicer se je 350 ljubiteljev teka spopadlo z 10-kilometrsko traso, na katero so se odpravili v sedmih moških in petih ženskih kategorijah. Na tekaški preizkušnji, ki je udeležence vodila po ulicah Šenčurja in urejenih poljskih poteh, se je v moški konkurenci najbolje znašel lanskoletni drugo uvrščeni Rok Puhar. Dvajsetletni atlet je ciljno črto prečkal s časom 32:42,5 in tako za skoraj pol minute ugnal Janeza Muleja, najhitrejšo trojico je zaključil Jernej Krkoč. Rekorda moške proge Puhar ni izboljšal, tako da je ta še vedno v lasti lanskega zmagovalca Petra Kastelica (32:14,13).

Pri dekletih pa je staro rekordno znamko izboljšala gorska tekačica Lucija Krkoč, ki je namesto na tek na Šmarno goro zavila v Šenčur. Krkočeva je vso žensko konkurenco prehitela za dobro minuto in pol ter tako suvereno slavila s časom 36:27,2. Drugo mesto si je pritekla Lidija Cerkovnik, na najnižjo stopničko je stopila Katja Juhart.

Kustec in Kršinarjeva osvojila Gorenjski pokal v rekreativnih tekih

V skupnem seštevku 12 tekov, katerih rezultati so šteli za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih, je največ točk v moški konkurenci zbral Gregor Kustec. Drugo mesto sta si razdelila Marko Pintar in Uroš Bertoncelj. Pri dekletih je zmagovalka letošnjega pokala postala Neja Kršinar, zmagovalka vseh petih "gorenjskih "tekov, ki se jih je letos udeležila. Drugo mesto v skupnem seštevku si je pritekla Barbara Markun, na tretjem je pokal zaključila Brigita Markun.

Ne spreglejte