SiolNET. Sportal Rekreacija
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Smučanje v sezoni 2016/17

Preverite, koliko vas bo stalo smučanje

1,65

termometer

Kako globoko je treba seči v žep, če želite vijugati na smučeh?

Od začetka nove smučarske sezone nas ločita še slaba dva meseca. Od začetka nove smučarske sezone nas ločita še slaba dva meseca.

Smučarska sezona se je začela. Še posebej zadovoljni so na Kaninu, ki se z obnovljeno kaninsko žičnico vrača v slovensko smučarko ponudbo, česar so veseli tudi na italijanski strani – v smučarskem središču Sella Nevea. Dela potekajo tudi na preostalih napravah, za popolno sliko pa manjka le še – sneg.

Obogatitev brez novih vlečnic

Manj uspešni so bili pri uresničevanju načrtov v Bohinjski Bistrici, kjer projekt novega smučišča Bohinj 2864 še naprej ostaja zgolj na papirju. Tudi na drugih slovenskih smučiščih se z novimi napravami ne morejo pohvaliti, zato so se osredotočili predvsem na bogatitev gostinske in druge obsmučarske ponudbe.

Kaj pa cene? Na večini slovenskih smučišč so ohranili cenike iz pretekle sezone, za evro so cene dnevnih vozovnic podražili na Golteh in Voglu. Bolj "pogumni" so bili naši severni sosedje, pri katerih so cene, v primerjavi s preteklo sezono, v povprečju višje za dober evro.

Poglobljen pregled cen in smučarskih prog pa vam ponujamo v spodnji infografiki.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin