Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2016,
12.11

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Jakob Počivavšek Borut Pahor smučanje Kanin zimska rekreacija

Petek, 23. 12. 2016, 12.11

5 let, 4 mesece

Po kaninskem pobočju so se spustili prvi smučarji #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Kanin | Foto STA

Foto: STA

Po skoraj štirih letih, odkar so zaradi okvare ustavili žičnico, so danes na Kaninu znova začeli smuko. Smučarske naprave je simbolno zagnal predsednik Borut Pahor, ob njem pa je bil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki mu gre po besedah bovškega župana Valterja Mlekuža velika zasluga za odprtje smučišča.

"Kanin je beseda, ki smo jo na našem ministrstvu v zadnjih letih največkrat izgovarjali," je v nagovoru dejal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Ob tem je tudi nekoliko okrcal bovško občino zaradi dolgotrajne obnove. V prihodnje bo potrebno predvsem sodelovanje vseh, ki bodo upravljali Kanin in z njim tudi živeli, je še poudaril minister.

Predsednik države Borut Pahor je v nagovoru poudaril predvsem lepe spomine, ki jih ima na kaninsko smučišče. Po njem se bo spustil ob kakšni drugi priložnosti, saj so ga obveznosti že vodile naprej.

Prvi smučarji danes smučajo brezplačno. Tudi v prihodnjih dneh bo zaradi krajše proge ob pomanjkanju snega smučanje na Kaninu cenejše, vozovnica bo stala le 17 evrov. | Foto: STA , Prvi smučarji danes smučajo brezplačno. Tudi v prihodnjih dneh bo zaradi krajše proge ob pomanjkanju snega smučanje na Kaninu cenejše, vozovnica bo stala le 17 evrov. Foto: STA , Ganjenosti ob dogodku nista mogla skriti bovški župan Valter Mlekuž in vodja občinske komisije za obnovo Kanina Danijel Krivec, saj so v obnovo vložili veliko truda, dela in tudi prostega časa.

Nad ponovnim odprtjem in obnovo smučišča na Kaninu so navdušeni tudi prvi smučarji, ki danes smučajo brezplačno. Tudi v prihodnjih dneh bo zaradi krajše proge ob pomanjkanju snega smučanje na Kaninu cenejše, vozovnica bo stala le 17 evrov.

Smučišče na Kaninu ni bilo odprto od januarja 2013, ko so zaradi poškodbe zaustavili krožnokabinsko žičnico. Junija tistega leta je šla v stečaj družba ATC Kanin, ki je upravljala smučišče.

Kanin | Foto: STA , Foto: STA ,

Po več neuspešnih dražbah je julija lani naprave na Kaninu prevzela Občina Bovec, v korist katere sta se premoženju odpovedala upnika Hit in Heta Asset Resolution. Projekt obnove smučišča je nato podprlo tudi gospodarsko ministrstvo, zagotovilo je 5,9 milijona evrov, od katerih je bilo na voljo 3,8 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ne spreglejte