Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

dm tek

Četrtek, 9. 4. 2015, 8.26

8 let

Priprave na 10. dm tek za ženske so v polnem zagonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Priprave na jubilejni 10. dm tek, ki bo 30. maja v Tivoli znova privabil vse ljubiteljice teka, so v polnem teku. Na prvih skupnih pripravah je skupaj teklo že okrog 500 tekačic.

30. maj se sicer zdi oddaljen, a za lahkotno obvladovanje pet- in desetkilometrske razdalje je v treninge bolje zagristi že zdaj.

Skupne priprave na dm tek potekajo vsak četrtek ob 17.30 v osmih slovenskih krajih, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu in Ajdovščini. Prvih priprav se je udeležilo skoraj 500 tekačic, od tega največ, kar 200, v Ljubljani.

Tekaške priprave potekajo pod strokovnim vodstvom tekaških trenerjev in so brezplačne, udeleženke skupnih priprav pa bodo prejele tudi popust za nakup v prodajalnah dm. Prijave niso potrebne, preprosto pridete in tečete.

Tudi letos se boste ogrevali z Matejem Cankarjem

Nad skupnimi pripravami v Ljubljani že tradicionalno bdi profesionalni osebni in kondicijski trener ter strokovnjak za prehrano Matej Cankar, ki je prepričan, da skupinski duh tekača vedno dobesedno ponese in torej ni kar tako.

"Dm tek za ženske navdušuje, ker dogodek ne temelji na tekmovalnosti, temveč vsebuje izjemno veliko družabne note. Cilj naših aktivnosti je ta, da združimo prijetno s koristnim – poskrbimo za svoje telo in se zabavamo," je povedal priljubljeni tekaški inštruktor, ki bo skupaj z drugimi tekaškimi inštruktorji na 10. dm teku za ženske vodil tudi ogrevanje.

Cankar svetuje, naj dame začnejo teči postopoma, naj se pridružijo tekaški skupini, sledijo zdravemu načinu življenja in pravilnemu prehranjevanju. Dodaja, da je razlogov za to, da se ženske iz vse Slovenije 30. maja pridružijo pozitivni energiji, ki bo zavzela ljubljanski Tivoli, več kot dovolj: "Če ne drugega, naj dame pogledajo pretekle fotografije in se prepričajo v to, da udeleženke uživajo na skupnih treningih, motivira pa jih lahko že samo misel na vzdušje dm teka. Prav tako je odličen občutek, ki te navda po treningu, saj se bodo tekačice domov vrnile polne energije, lažje bodo opravljale vsakodnevna opravila. Na dm teku pa je toliko pozitivne energije, da te ponese še ves mesec naprej!" pravi Matej Cankar.

Ne spreglejte