SiolNET. Sportal Rekreacija
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger
14. dm tek (25. maj)

Nežnejši spol bo Tivoli zavzel v barvi leta 2019

0,32

termometer

Dm tek 2017
V soboto, 25. maja, bo nežnejši spol spet zavzel Tivoli. Foto: Vid Ponikvar

Le še deset dni nas loči od najbolj ženske tekaške prireditve, 14. dm teka. Nežnejši spol bo park Tivoli preplavil na dan mladosti v soboto, 25. maja. Tekačice bodo tokrat tekle v majicah barve leta 2019, koralne barve. Na svoj račun bodo prišli tudi malčki. Glasbe, energije in smeha ne bo manjkalo.

Skoraj desetletje in pol že v Sloveniji poteka najbolj ženski tek v državi in tudi letos ne bo nič drugače. V soboto, 25. maja, bodo ljubljanski park Tivoli spet preplavile tekačice, ki se bodo podale na pet (štart ob 9.30) ali deset kilometrov dolgo tekaško preizkušnjo.

Obe progi bosta tudi letos potekali po že preverjenih poteh ljubljanskega parka. Če bi želele progo natančneje spoznati še pred tekaškim praznikom, se lahko v četrtek, 23. maja, udeležite zadnje skupne priprave v Ljubljani, v sklopu katere bo potekal tudi skupinski ogled proge.

Trasa petkilometrske proge:

dm tek 5 kilometrov Foto: Dm tek

Trasa desetkilometrske proge:

dm tek 10 kilometrov Foto: Dm tek

Ni še prepozno za prijave

Če ste oklevale s prijavo, še niste prepozne. Vse do sobote, 18. maja, imate čas, da se prijavite na letošnji dm tek za ženske. To lahko naredite prek spleta ali pa v prodajalnah dm.

Organizatorji sporočajo, da je pred štartom treba prevzeti majico in štartno številko s čipom za merjenje časa. List s štartno številko in čipom si morate pred tekom obvezno pritrditi na prevzeto majico.

Prijave so odprte še do sobote, 18. maja. Prijave so odprte še do sobote, 18. maja. Foto: Vid Ponikvar

Štartne številke bo možno prevzeti pred tekom v trgovskih centrih pred prodajalnami dm: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto) in Mercator center (Koper*).

  • V petek, 17. maja 2019 → od 10.00 do 20.00.
  • V soboto, 18. maja 2019 → od 10.00 do 20.00.

Vse prijavljene tekačice bodo ob prevzemu štartnih številk prejele kupon za prevoze z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa in vlaki Slovenskih železnic na dan teka. Poleg tega potrdilo o plačani štartnini omogoča brezplačno parkiranje na Dolgem mostu v Ljubljani, od koder bo na voljo avtobusni prevoz do parka Tivoli in po ustaljenem voznem redu nazaj.

V koralni barvi

Prav danes so organizatorji razkrili barvo majice letošnjega teka. Dekleta bodo oblečena v koralno barvo, ki so ji izbrali za barvo leta 2019. Gre za energično barvo, barvo upora, ki naj bi zagotavljala zanesljivost in dala zagon. Dm tek
tek trojk 2019 Sportal Prijazno vreme in šolska delovna sobota poskrbela za rekord na pohodu ob žici #foto #video

Srečnica se bo zapeljala z mitsubishijem

Udeleženke 14. dm teka za ženske 25. maja čaka posebno presenečenje: srečna izžrebanka bo prejela novi mitsubishi ASX za obdobje enega leta.

Oskarjev tek za otroke bo na sporedu ob 12. uri. Oskarjev tek za otroke bo na sporedu ob 12. uri. Foto: Vid Ponikvar

Tudi tokrat poskrbljeno za tek malčkov

Na svoj račun bodo prišli tudi otroci na Oskarjevem teku, ki bo sledil ob 12. uri. Na Oskarjev tek lahko svoje malčke prijavite prek spletne prijavnice do 18. maja ali pa na dan dogodka do 11. ure, ko bo mogoč tudi prevzem majic in zapestnic na prizorišču.

Eva Zorman Sportal Študentka medicine, ki opozarja nase tudi zunaj Slovenije #video

Združevanje korakov

Tudi tokrat bodo dekleta tekla za dober namen. Tudi tokrat bodo dekleta tekla za dober namen.

Tekačice bodo na dm teku med prvimi v Sloveniji lahko sodelovale v iniciativi Združimo korake in darovale svoje tekaške korake za višji cilj – upoštevanje zdravih življenjskih navad naših osnovnošolcev.

Za kaj gre? Združimo korake je vseslovensko gibanje, v katerem dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu vse Slovence in Slovenke. Iniciativa bo potekala celo leto. Priključite se ji lahko z nakupom izdelkov, s sodelovanjem na različnih športnih prireditvah in dejavnostih. S svojo udeležbo boste tako pomagali pri zbiranju korakov, namenjenim slovenskim šolarjem. Vaše korake bo dm pretvoril v donacijo, ki bo osnovnošolcem v izbranih krajih po Sloveniji pomagala k bolj zdravim prehranjevalnim navadam.

 

Spored 14. dm teka, sobota, 25. maj, Park Tivoli

7.30–11.00 → Prijava navijačev
7.30–11.00 → Prijave na Oskarjev tek: prevzem zapestnic in majic za Oskarje (šotor na parkirišču Tivoli)
9.00 → Ogrevanje za dm tek za ženske
9.30 → Štart teka na 5 kilometrov
10.15 → Štart teka na 10 kilometrov
11.45 → Ogrevanje za dm Oskarjev tek
12.00 → dm Oskarjev tek
13.00 → Zabavni program s podelitvijo nagrad
14.30 → Žrebanje glavne nagrade in zabava z dobro glasbo

Kako je bilo lani?
13. dm tek Sportal Nežnejši spol Tivoli spremenil v rožnato tekaško oazo #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin