Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 9. 2018,
10.33

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Jan Kovačič HOFER PR članek

Petek, 7. 9. 2018, 10.33

5 let, 7 mesecev

Premalo časa za rekreacijo?

Oglasno sporočilo

V norem ritmu vsakdana nam pogosto zmanjkuje časa. Za druženje. Za rekreacijo, za pospravljanje, branje, nov hobi. In še bi lahko naštevali. Na koncu je vse skupaj predvsem stvar prioritet. In med prioritetami prepogosto pozabljamo sami nase. So stvari, ki lahko počakajo, in so aktivnosti, ki ne morejo. Ker boste zaradi njih bolj srečni, bolj živahni, igrivi, pozitivni in učinkoviti.

HOFER 123 | Foto: Iztok Kurnik Foto: Iztok Kurnik

Prijetno aktivno druženje

Druženje in telesna aktivnost naj bosta nedvomno na vrhu seznama vaših obveznosti oziroma želja. Odlično pa je, če lahko oboje zelo učinkovito združite. Kako, pojasnjuje osebni trener Jan Kovačič, ki z vseslovenskim projektom 1, 2, 3, GREMO! spodbuja Slovenke in Slovence h gibanju. "S pogovornim tekom," pojasni zelo preprosto. V mislih ima torej hitrost teka, pri kateri se še vedno lahko pogovarjamo s sotekačem. Rekreacija bo tako dobila povsem drugo dimenzijo, med prijetnim druženjem pa bomo s prijateljico ali prijateljem lahko obdelali vse teme, o katerih bi se sicer pogovarjali ob kavi ali na kavču.

HOFER 123 | Foto: Iztok Kurnik Foto: Iztok Kurnik

Za spodbudne začetke in pridobivanje vzdržljivosti

Jan poudarja, da je pogovorni tek namenjen predvsem pridobivanju dolgotrajne vzdržljivosti. To je lahko odlična odskočna deska za začetne korake ali vrsta vadbe za že aktivne tekače, ki želijo pridobiti vzdržljivost. "Intenzivnost je pri tem teku zelo nizka, tako da lahko tečemo tudi daljše (večurne) teke. Zelo priporočljiv je tudi pri začetnikih, saj na začetku telo še ni pripravljeno na visoko intenzivne hitre teke. Pri takšnem teku se tako izognemo morebitnim poškodbam," dodaja Jan, a pri tem opozarja, da je: "Na začetku potrebno paziti na količino in trajanje teka." Na vprašanje, kdaj potem pogovorni tek zamenjati s hitrejšim, Jan pove: "Hitre, ampak krajše tekaške treninge postopno vpeljemo takrat, ko imamo že kar nekaj tekaške kilometrine, namenjeni pa so predvsem izboljšanju vzdržljivosti in hitrosti. Intenzivnost je zelo visoka oziroma maksimalna, tako da je med tovrstnimi treningi potrebnega več počitka."

Jan Kovačič in Marko Potrč o pogovornem teku

Nad pogovornim tekom se poleg Jana navdušuje tudi motivator Marko Potrč. Ambasadorja vseslovenskega projekta 1, 2, 3, GREMO! sta z nami delila nekaj misli in napotkov.

Aktivna Slovenija

Janu in Marku se lahko pridružite tudi na treningih po Sloveniji, saj HOFERjeva karavana projekta 1, 2, 3, GREMO! potuje po različnih slovenskih krajih. Kljub temu da smo že na polovici 17-tedenskega tekaškega programa, Jan poudarja, da nikoli ni prepozno. In res ni. To vedno znova dokazujejo podporniki akcije in udeleženci regionalnih srečanj, ki vedo, da so odgovorni za svoje dobro počutje. Zadnjo avgustovsko nedeljo so se ob telesni aktivnosti družili Gorenjke in Gorenjci, sledil je obisk Dravograda, kjer so zbrani spoznali pogovorni tek, 16. septembra pa bosta ambasadorja obiskala Ljubljano in udeležencem razkrila vse skrivnosti intervalnega teka.

Čas je, da znova vzljubimo svoje telo

Na maratonu življenja imamo ob sebi zanesljivega sopotnika, ki nam po svojih najboljših močeh pomaga preskakovati ovire in premagovati izzive. Ta zvesti prijatelj, ki nas podpira na vsakem koraku, čeprav ga občasno zanemarjamo, je naše telo. Zato je čas, da mu obljubimo, da bomo odslej zanj bolje skrbeli. V sklopu projekta lahko sodelujoči podpišejo manifest telesu ali mu posvetijo osebno in unikatno pismo. Prav tako lahko na spletni strani www.123gremo.si ustvarijo profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljajo svoj napredek. Ambasadorja Marko in Jan sta skupaj z različnimi strokovnjaki na voljo za vprašanja o vadbi, regeneraciji, primerni opremi in o drugih tematikah, povezanih z gibanjem.

Šport združuje v dobrodelnosti

Vsi podporniki akcije se bodo lahko srečali na maratonu v prestolnici, kjer bodo združeni tekli v dobrodelnosti. Vsak tekaški korak pa ne bo le korak bližje osebnemu cilju, ampak tudi korak bližje boljšemu jutri. Pri HOFERju bodo za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO! na največjem tekaškem dogodku darovali 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Zdaj pa: 1, 2, 3, GREMO!

Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Ne spreglejte