Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2012,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija ulična košarka Madrid

Sreda, 26. 9. 2012, 14.39

8 let

Po članih po "španski" skalp še mladinci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovenske ulične košarkarje je bila španska prestolnica v tej sezoni srečno prizorišče. Člani so si tam zagotovili pot čez Lužo, sedaj svetovno prvenstvo v Madridu čaka še mladinske državne prvake.

Sezona Samsung ulične košarke v Sloveniji je že dolgo končana, a najboljše ekipe čakajo še preizkušnje onkraj naših meja. Državni članski prvaki v ulični košarki so z nastopi na svetovnem prvenstvu že opravili, letos jih je pot vodila v grško prestolnico, kjer so premagali špansko navezo Garbajosa-Jimenez, nato pa po porazu proti Venezuelcem obstali v 1/8 finala. Pot so uspešno nadaljevali v Madridu, kjer so izgubili šele v finalu in si kljub porazu zagotovili vstopnico na svetovni turnir v Miamiju.

Madrid bo tako po članskem uspehu naslednja postaja slovenskih mladih upov, ki jih med 28. in 30. septembrom čaka Svetovno prvenstvo v ulični košarki 3x3. V mestecu Alcobendas, ki leži 13 kilometrov severno od Madrida, se bo za naslov svetovnih prvakov do 18 let borilo 32 ekip z vsega sveta. Našim fantom, članom moštva Indijanci, bodo nasproti stale ekipe iz Tunizije, Srbije, Angole, Bolgarije, Kazahstana, Romunije in Latvije. V izločilne boje vodita drugo in tretje mesto iz vsake od štirih skupin, medtem ko bodo zmagovalci vsake skupine neposredno uvrščeni med 16 najboljših ekip.

Na lanskem premiernem svetovnem prvenstvu v ulični košarki 3X3 v italijanskem Riminiju so v moški konkurenci slavili Novozelandci, medtem ko je bila pri dekletih najboljša ekipa Španije. V ženski konkurenci Slovenija nima svojih predstavnic, se pa bo za zmago in naslov najboljših mladink na svetu potegovalo 24 ekip.

Slovenski fantje bodo uvodni dan tekmovanja odigrali kar štiri tekme, in sicer jim bodo nasproti stali Tunizijci, Srbi, Angolci in Bolgari. V soboto pa jih v predtekmovanju čakajo še Kazahstanci, Romuni in Latvijci.

Vrh svetovne jakostne lestvice še vedno krojijo Slovenci:

Vrh svetovne lestvice ulične košarke je slovensko obarvan, saj trojica Simon Finžgar, Rok Vrečič in Adin Kavgić še vedno zanesljivo vodijo. Polfinalni poraz na turnirju v Miamiju jim je prinesel še 110.400 točk, skupaj jih imajo vsak po 475.920. Pred četrto uvrščenim Romunom Angelom Santano, ki sta se mu na četrti poziciji po odličnem drugem mestu v Miamiju pridružila še Hrvata Toni Vitali in Statist Minda, ima slovenski trio več kot 80.000 prednosti. Razveseljivo je tudi dejstvo, da se je Peter Bradač, ki je omenjeni trojici pomagal v Miamiju, zavihtel na sedmo mesto.

Ne spreglejte