SiolNET. Sportal Rekreacija
3,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nor kolesarski podvig v najmanjši slovenski občini, opravičil se je sosedom

3,91

termometer

Luka Smolko
Luka Smolko premika meje v najmanjši slovenski občini. Foto: Osebni arhiv/Luka Smolko

Pred dnevi smo se pogovarjali z Luko Smolkom, ki je v najmanjši slovenski občini Odranci pretekel maraton. Za velikonočno nedeljo si je omislil nov podvig. Kolesaril je kar 13 ur in prevozil, verjeli ali ne, 333 kilometrov.

Površina občine Odranci znaša 6,9 kvadratnega kilometra. Druga najmanjša v Sloveniji je občina Ankaran (8 kvadratnih kilometrov), tretja Trzin (8,6 kvadratnega kilometra). V tako majhnih občinah pravega razkošja za ljubitelje kolesarstva ni, zlasti zdaj, ko je vlada Republike Slovenije zaradi pandemije koronavirusa omejila rekreacijo le znotraj občin.

Luka Smolko Sportal Podvig mladega Slovenca: v najmanjši občini pretekel maraton! #video

A je Luka Smolko naredil svojevrsten podvig. V preteklosti je že pokazal, da je ekstremni športnik, pa čeprav še pred kratkim ni maral teka ali kakšne druge pretirane športne aktivnosti. Pred tednom smo poročali, da je 27-letnik v najmanjši občini pretekel maraton, torej nekaj več kot 42 kilometrov.

333 kilometrov v 13 urah, in to v občini s 6,9 kvadratnega kilometra površine. 333 kilometrov v 13 urah, in to v občini s 6,9 kvadratnega kilometra površine. Foto: Osebni arhiv/Luka Smolko V takratnem pogovoru je opisal, katerih ekstremnih podvigov se je že lotil, zdaj pa je poskrbel za novega.

Na velikonočno nedeljo se je usedel na kolo in na njem preživel 13 ur. Prav ste prebrali. In v tem času je naredil kar 333 kilometrov.

Mala Mojstrovka hribi gore pohodništvo Sportal V gorah še dolgo brez objemanja. Tudi brez hrane v planinskih kočah?

"Ker še vedno velja prepoved gibanja izven občine, sem to nedeljo naredil dolg kolesarski trening, ki je tudi rekord moje najdaljše enodnevne vožnje, in to po svoji občini. Povprečna hitrost je manjša, ker sem se moral tolikokrat obrniti, izpraznil bateriji na dveh urah, garmina sem večkrat ustavil zaradi pogovarjanja s sovaščani, imel gumi defekt, zalagal pa sem se tudi s pijačo in hrano. Sovaščanom se opravičujem, ker sem se velikokrat peljal mimo vaše hiše in vas mogoče nerviral. Ostanimo zdravi. Še samo malo!" je dejal.

Še s ptičje perspektive, kje je kolesaril. Še s ptičje perspektive, kje je kolesaril. Foto: Osebni arhiv/Luka Smolko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin