Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
11.35

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Amer Sports Austria GmbH

Foto: Thinkstock, Salomon in Siol.net

Natisni članek

Ljubljanski maraton Amer Sports Salomon tek advertorial

Petek, 6. 10. 2017, 11.35

2 meseca

Na pladnju: trase, ki jih priporočajo tekaški gurmani

Vsebino omogoča Amer Sports Austria GmbH

Foto: Thinkstock, Salomon in Siol.net

Najboljše tekaške trase so tiste, ki jih poznajo največji tekaški sladokusci. Prepustite izbiro Salomonovim trenerjem, ki vas lahko popeljejo po najbolj skritih kotičkih različnih svetovnih mest.

tek mesto ženska | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Med gibanjem na svežem zraku po razgibanem terenu začutimo svobodo gibanja, ki nas lahko prijetno zasvoji.

Tekaški trenerji so pod Salomonovim okriljem pripravili pester nabor mestnih tekaških prog, ki jih bodo za svoje vzeli tako tekači začetniki kot izkušeni rekreativci.

Glavna začimba teh tekaških prog je narava

tek narava | Foto:

Na spletni strani Salomon Trail tekaške postaje so predstavljene trase po številnih svetovnih mestih, kjer je mogoče teči v naravi. 

Prav tek po naravnih terenih nas najbolj obogati in sprosti. Tudi če živimo v mestu in se ne želimo peljati daleč, zato da lahko treniramo v naravi, je povsod mogoče najti lokacijo, kjer lahko spolnimi pljuči zadihamo svež zrak in se prepustimo zvokom ptičjega petja ter šelestenja jesenskega listja.

Tudi v Sloveniji so pripravili nekaj tras, kjer se bomo zlili z naravo in v sebi spoznali brezkompromisnega "trail" tekača.
 

Preverite še:

  • Amer Sport Salomon | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kako začeti teči po naravnih terenih? Prav tek je tista vrsta rekreacije, ki ne zahteva posebne opreme in priprav. Edina stvar, v katero je vredno investirati, so optimalno prilagojene tekaške copate, ki poskrbijo, da bo užitek med tekom še večji, izkoristek energije, ki jo športnik vloži v gibanje, pa res najboljši.

Najboljši ukrep proti rutini: igra

Igra je pomemben del človekovega življenja in prav je, da tudi tek jemljemo kot del igre. Tudi v resno tekaško vadbo lahko vnesemo nekaj igrivih elementov, pa bomo popestrili trening in poskrbeli, da se ne ujamemo v rutino.

Med tekom po mestu mogoče težko začutimo igrivo plat v sebi. Tek po gozdnih stezicah, hribovitih poteh in v družbi stoletnih dreves pa se veliko lažje sprostimo in začutimo tisto pravo iskrico, ki iz nas naredi pravega "trail" tekača.

Lastnosti tekaških copat Salomon Sense Escape:

  • Amer Sports Salomon Sense Escape | Foto: Tehnologija blaženja VIBE v podplatu uravnava in blaži vibracije med tekom ter tako zmanjša možnost poškodb in lajša utrujenost.
  • Moški model številka 42,5 ima samo 270 gramov.
  • Ima globlji profil, guma Contagtip zunanjega podplata zagotavlja oprijem tudi na mokrem.
  • Padec peta-prsti znaša deset milimetrov.
  • Tehnologija Sense FIT zagotavlja čvrstejši oprijem stopala.
  • Salomon Sense Escape ima klasične vezalke.
  • Spredaj so zaščitene s kapico iz tršega gumijastega materiala, ki prste in nohte varuje pred udarci.

Ko ne vemo, kje začeti

tek salomon | Foto: Amer Sports Foto: Amer Sports

V pomoč so nam lahko spletni vodniki za tek po naravnih terenih. Salomon je ljubiteljem teka po naravi ponudil nekaj tekaških postaj po vsem svetu, kjer lahko postanete del igrive Salomonove tekaške ekipe.

Tudi v Sloveniji je nekaj tekaških postaj, ki so jih Salomonovi tekaški trenerji pripravili za različno pripravljene tekače.

Salomonove tekaške postaje v Sloveniji

tek narava | Foto: Ste tekaški začetnik? Potem bo za vas najprimernejša krajša različica po nezahtevnem terenu. Odkrili boste nove poti, kjer boste vzljubili tek in dobili dovolj zaupanja vase, da boste lahko odkrivali naprej sami.

Za zahtevnejše pa so pripravili do 16 kilometrov dolge trase.

Samo nekaj korakov iz središča mesta vas pričakuje narava z brezmejnimi možnostmi za odkrivanje novih tekaških doživetij.

Ko si zaželite teka v naravi, se odpravite na razgibane vinorodne mariborske griče in spoznali boste čar teka po brezpotjih.

Na obrobju mesta vas pričakuje tekaška sprostitev v naravi, ki vas napolni z energijo in občutkom svobode.

Edinstveno tekaško doživetje v čudoviti naravi s prostranimi gozdovi, z mehkimi travniki in neskončnim mirom.

 

Salomon app | Foto: Mobilna aplikacija za iskanje tras po svetu

Med potovanjem si včasih zaželimo začutiti utrip mesta malce drugače. Obujmo superge in se brez pomislekov podajmo na tek po krajih, kamor nas vodijo potovanja.

Glede na to, da so nam nekatera mesta malce bolj tuja kot domače ulice, si naložimo mobilno aplikacijo Salomon Running (Android in iOS). Z njo lahko poiščemo Salomonove tekaške trase v več kot 90 mestih po vsem svetu.

Ne spreglejte