SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Novomeškem teku sta zmagi ostali doma

0

termometer

 | Foto:

Domačina Matjaž Pregrat in Breda Škedelj sta si pritekla zmagi na 17. Novomeškem teku, ki je potekal v nedeljo.

Tudi letos je bilo vreme organizatorju naklonjeno in posledično je bila tudi udeležba zadovoljiva, skupno število udeležencev je bilo 772. Organizatorje veseli predvsem dejstvo, da postaja tek čedalje bolj priljubljen tudi med mladimi, saj beležijo vedno več udeležencev tudi med otroki. Tudi prijav najmlajših je vsako leto več, letos so zabeležili okoli 20 prijav več kot lani.

Na osrednjem teku na osem kilometrov je v moški konkurenci slavil domačin iz Atletskega kluba Krka Matjaž Pregrat s časom 27:58,6 pred Mihom Pavšičem iz Atletskega kluba Sevnica (28:40,1), tretji pa je bil prav tako domačin Rok Pugelj (28:56,4). "Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, saj je to moja prva domača zmaga na tem teku. Proga, po kateri je speljan tek, mi je zelo ugajala. Zahvaljujem se tudi organizatorjem za dobro izpeljano prireditev," je dejal zmagovalec, sicer uspešen mladi atlet, ki tekmuje v teku na 800 in 1500 metrov. Letos si želi izboljšati osebni rekord v teku na 1500 metrov in se uvrstiti na sredozemske igre v Tuniziji.

Med ženskami je slavila Breda Škedelj iz domačega Atletskega kluba Krka s časom 32:14,8, druga je bila Marjeta Stržinar (34:08,6), tretja pa Katarina  Goršin (34:29,1). Breda je bila z izjavami po tekmi skromna, a vidno zadovoljna: "Tekma je bila lepa, mogoče je bilo za odtenek prevroče. Vzdušje na progi je bilo odlično. Fenomenalne so se mi zdele tudi glasbene postojanke, ki so nas dobro motivirale za premagovanje klanca."

 

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin