Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
17.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

novomeški tek

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 17.00

8 let

Zevnik in Ljubijeva prepričljivo najhitrejša na novomeškem teku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska atletska reprezentanta Vid Zevnik in Klara Ljubi sta zmagovalca letošnjega že 15. novomeškega teka, ki je v dolenjski prestolnici potekal v nedeljo.

Idealno vreme za tekaško udejstvovanje je v nedeljo v Novo mesto privabilo številne tekače, ki so se pomerili na razdaljah od enega pa vse do osmih kilometrov, kot je znašala dolžina osrednjega teka za absolutno moško in žensko kategorijo. Organizatorji so zabeležili rekordno število prijav, več kot lani pa je bilo tudi obiskovalcev in navijačev ob progi.

V glavni disciplini, teku na osem kilometrov, je nastopilo 192 tekmovalcev, od tega 139 moških in 53 žensk. Zmagovalca glavnega teka sta bila Vid Zevnik (25:42,1) in domačinka Klara Ljubi (31:11,8).

Zevnik je v cilj pritekel s precejšnjo prednostjo, saj je domačin Sebastjan Puš za njim zaostal več kot minuto. Tretje mesto je osvojil Matej Uhan.

"V prvi vrsti čestitke in zahvala organizatorjem za lepo organiziran tek. Z res velikim užitkom sem tekmoval, ker imam na novomeški tek, tu sem nazadnje tekmoval pred desetimi leti, lepe spomine in je to tekma mojega otroštva. Tek sem si sicer vzel kot trening, ker sem imel na planu ravno tempo tek, pa mi je večje veselje, če tečem takole s preostalimi ljubitelji teka, kot pa če bi sam treniral doma. Vreme je bilo idealno, proga zanimiva in v teku sem res užival," je povedal Zevnik, sicer tudi letošnji državni prvak v kratkem krosu.

Tudi pri dekletih je bila zmaga Klare Ljubi dokaj prepričljiva, saj je imela pred drugouvrščeno Alenko Radej slabe pol minute prednosti, Maja Peperko na tretjem mestu pa je zaostala še precej več. Tudi Ljubijeva je bila navdušena, saj je, kot pravi sama, najlepše tekmovati pred domačim občinstvom: "Tekme sem se veselila že lep čas in lahko rečem, da sem zelo zadovoljna. V užitek je bilo teči pred domačim občinstvom, saj ni manjkalo spodbude, ki ti da dodatnih moči. Še boljši občutek pa daje zmaga na domačem terenu. Tudi za organizacijo je bilo dobro poskrbljeno."

Ne spreglejte