SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V nedeljo bodo tekači znova zavzeli Novo mesto

0

termometer

V dolenjski prestolnici bo v nedeljo na sporedu že 17. Novomeški tek. Tekmovanje se bo začelo ob 13. uri, osrednji tek na osem kilometrov pa bo na sporedu ob 14.35.

Novomeški tek je nekoč privabil najboljše slovenske tekače na mestne ulice dolenjske prestolnice, kjer so navijači uživali v obračunih v strogem mestnem jedru s ciljem na Glavnem trgu. Slovenskim tekačem so se redno pridružili tudi gostje iz sosednjih držav, enkrat pa so tekli celo tekmovalci iz Kenije.

 

V zadnjih letih je proga nekoliko spremenjena, več krajših je zamenjal en daljši krog, ki je z vmesnimi odseki po mehkejši podlagi bolj prijazen do vsakega tekača, udeležba pa temu primerno raste.

 

Organizator letos upa na lepo vreme, s pomočjo katerega bi lahko padel rekord udeležbe. Tudi letos v programu ostajajo tek za delavske športne igre, tek mladih, glavni tek na osem kilometrov, štafetni teki za osnovne šole in netekmovalni tek za predšolske otroke, za katerega je zanimanje vsako leto večje.

 

Prijave so mogoče prek uradne strani, prav tako pa se da prijaviti tudi na dan prireditve. Štartnina za tek na osem kilometrov znaša deset evrov, za krajše teke pa pet evrov. Za netekmovalne teke in pohod štartnine ni.

 

Trasa proge:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin