Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
14.22

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Kanin smučišče

Torek, 7. 11. 2017, 14.22

6 let, 5 mesecev

Na Kaninu bodo smučali že ta petek, kaj pa na preostalih slovenskih smučiščih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Kanin | Foto Facebook

Foto: Facebook

Obilna snežna pošiljka na Kaninu je poskrbela, da bodo smučarji na svoj račun prišli že ta konec tedna. Trenutno kaže, da bo obratovala smučarska proga Prevala, cene smučarskih vozovnic pa bodo ob nepričakovanem zgodnjem začetku sezone na voljo po ugodnejših cenah. Otroci, mlajši od desetih let, bodo ta konec tedna smučali brezplačno.

Najvišje ležeče slovensko smučišče Kanin (2.293 metrov) bo že ta konec tedna odprlo del zmogljivosti. Kot so okoli 13. ure sporočili prek družbenih omrežij, bo za zdaj na voljo le smučarska proga Prevala, a se glede na vremenske razmere nabor lahko še spremeni.

Cene smučarskih vozovnic bodo na voljo po ugodnejših cenah. Za celodnevno smučarsko vozovnico za odrasle bo treba odšteti 20 evrov, za otroke, starejše od 10 let, študente in seniorje pa 14 evrov. Otroci, mlajši od 10 let, bodo ta konec tedna smučali brezplačno.

Spomnimo: Smučišče Kanin je po več letih mirovanja zaradi poškodbe krožno-kabinske žičnice začelo obrati decembra lani. Zimsko sezono so ocenili kot dobro, v približno 144 dneh delovanja smučarskih naprav so prepeljali okrog 20 tisoč potnikov, dodatnih 20 tisoč jih je na Kanin prišlo prek italijanskega smučišča Sella Nevea (Na Žlebeh), dobro pa so izkoristili tudi poletno sezono.

Kranjska Gora | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Preostala slovenska smučišča o zgodnjem vstopu v novo sezono še ne razmišljajo. Na Voglu bodo do približno 13. novembra trajala vzdrževalna dela nihalke, zato smuka do takrat ne bo mogoča. Na Krvavcu in v Kranjski Gori (štart sezone načrtujejo za petek, 24. 11.) se že pripravljajo na tehnično zasneževanje. Ta teden naj bi se temperature že spustile pod ledišče in omogočile pogoje za zasneževanje.

Preverite, koliko boste letos odšteli za smuko na slovenskih smučiščih:

 

Ne spreglejte