SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med pogumnimi skakalci v morje tudi štiriletnik (video)

3

termometer

 | Foto:
Sončno vreme in domala pomladne temperature so na tradicionalne novoletne skoke v morje v Portorožu privabile rekordno število pogumnežev kot tudi trume radovednežev.

V morje, ki je imelo okoli 11 stopinj Celzija, je po prvih podatkih organizatorja Nina Cokana skočilo okoli 350 ljudi. Najstarejši udeleženec je imel 84 let, najmlajši pa štiri leta.

Udeleženci so prišli iz celotne Slovenije in tudi iz tujih držav, od Italije in Hrvaške do Avstrije, Velike Britanije in Rusije. Očitno so v desetih letih, odkar obstaja prireditev, prerasli na raven, ko novoletne skoke v morje pozna vsa Slovenija, je uspeh prireditve pojasnil Cokan. ''S skokom v morje si povrnemo pozitivno energijo ter naredimo hkrati nekaj zdravega za telo in dušo,'' je še ocenil.

Prireditev, ki je letos potekala desetič zapored in je prvič imela generalnega pokrovitelja, je že prerasla v enega pomembnejših dogodkov na Obali v času božično-novoletnih praznikov. Tako je letošnjo prireditev vzel za svojo tudi piranski župan Peter Bossman, ki je kot častni pokrovitelj tudi pozdravil udeležence.

Zaradi velikega števila so udeležence na pomol spuščali v valovih, pred tem pa je bilo na vrsti še obvezno ogrevanje ob poskočni glasbi. Celotno dogajanje je z obale spremljalo več tisoč ljudi, med katerimi so bili radovedneži, turisti in naključni mimoidoči.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin