Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
8.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Logarska dolina

Petek, 19. 7. 2013, 8.38

8 let

Koga bodo okronali za duatlonskega kralja in kraljico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ta konec tedna se bo na relaciji Celje - Logarska dolina teklo, veslalo, kolesarilo, pa tudi brez hribolazenja in nordijske hoje ne bo šlo. Obeta se namreč premierni športni vikend v Logarski dolini.

Športni vikend v Logarski dolini organizira Športno društvo Slovenc v sodelovanju s podjetjem Logarska d.o.o., vodja prireditve pa je znani ultramaratonec Nino Cokan, večkratni udeleženec edinstvene vzdržljivostne preizkušnje Ultraman, ki je novembra na Havajih. "Sam precej treningov opravim na relaciji Celje-Logarska dolina, večkrat tudi kolesarim na Pavličevo sedlo in ta teren zelo dobro poznam. Kot triatlonec sem lahko tudi v tujini opazoval, kje in kako organizirajo takšne prireditve in domislil sem se, da bi ti dve mesti – Celje in Logarsko dolino – povezal, poleg tega sem še pri podjetju Logarska d.o.o. naletel na posluh in tako se je začelo," je za Sportal pojasnil Cokan, ki si želi, da bi prireditev, ki jo sestavlja pet dogodkov in ki je namenjena vsem starostnim skupinam ter vsem stopnjam pripravljenosti, postala tradicionalna.

Jekleni in Dolgi triatlon

Športni vikend se bo začel v soboto, 21. julija 2013 in bo potekal vzporedno na dveh lokacijah. "Ob 8. uri bomo v Celju začeli z Jeklenim triatlonom. Ta je primeren tudi za tiste, ki jim plavanje ne gre tako dobro od rok, saj bo namesto plavanja na sporedu veslanje (5 km). Po opravljeni veslaški preizkušnji se bodo triatlonci s kolesom podali na 80-kilometrsko pot od Celja do Logarske doline, tam pa jih bosta čakala še dva desetkilometrska kroga po Logarski dolini. Ob 9. uri bo Jeklenemu sledil Dolgi triatlon, edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji, kjer se bodo triatlonci spopadli z dvema kilometroma plavanja v Šmartinskem jezeru, 80 kilometri kolesarjenja in še 20 kilometri teka po Logarski dolini. Komur je to prevelik zalogaj, se lahko odloči za nastop v štafeti, kjer si tekmovalci lahko razdelijo športne zvrsti," je še povedal vodja prireditve, ki na štartu pričakuje triatlonce iz štirih držav.

V času triatlonov bo v Logarski dolini potekal spremljevalni program, smučarska tekačica Maja Benedičič bo demonstrirala nordijsko hojo, udeleženci si bodo lahko sposodili pohodniške palice in testirali športno obutev, sledila pa bosta še dva pohoda, na Okrešelj (2,5,) in pohod do slapa Rinke (1,5 ure).

V nedeljo je čas za Treksta mali maraton

Za uvod v športno nedeljo se bodo ob 9.30 na 200- in 400-metrski razdalji preizkusili najmlajši, nato pa se bodo lahko prepustili animacijam in ustvarjalnim delavnicam ter tako svojim staršem omogočili brezskrbno udeležbo na naslednjem dogodku, Treksta malem maratonu, kamor spadata 21-kilometrski in 8,5-kilometrski rekreativni tek s štartom ob 10. uri. "Tekače čaka razgibana trasa z 270 metri višinske razlike, pretežno naravne gozdne poti in fenomenalni razgledi, ki jim bodo zagotovo ostali v spominu," je prepričan Cokan.

S promenadne vožnje na Pavličevo sedlo

Tekmovalni del športnega vikenda bo sklenil kolesarski vzpon na 1389 metrov visoko Pavličevo sedlo na mejnem prehodu z Avstrijo. Kolesarji se bodo najprej predstavili s promocijsko promenadno vožnjo po Logarski dolini ob 15.50 in štartali deset minut pozneje.

Kdo bosta novi duatlonski kralj in kraljica?

Po prihodu kolesarjev v cilj bo sledilo žrebanje nagrad in razglasitev rezultatov, dvajsetim duatlonskim kraljem in kraljicam, ki bodo uspešno zaključili obe nedeljski prireditvi, maraton in kolesarski vzpon, pa bodo organizatorji podelili posebne plakete.

Na športni vikend je prijavljenih 550 tekmovalcev, Cokan pa pričakuje, da se jih bo na dan dogodka prijavilo še enkrat toliko.

Ne spreglejte