SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj v novi sezoni lahko pričakujete od gorenjskih smučišč in kje boste smučali najceneje?

4

termometer

Novosti pri ponudbi smučarskih vozovnic, vlaganje v preglede obstoječih žičniških naprav in nakup novih snežnih topov so skupen imenovalec večine gorenjskih smučišč. Najcenejša smuka na Straži Bled.

Večina slovenskih smučišč je skoncentrirana v gorenjskem delu Slovenije, zato smo jih najprej vzeli v precep. Večjih infrastrukturnih novosti v novi smučarski sezoni ne ponujajo, so se pa zato bolj osredotočili na smučarske vozovnice, ki naj bi bile po zaslugi različnih akcij lažje dostopne, servisiranje obstoječih naprav in povečanje števila snežnih topov in žiraf. Večina jih zagon smučarske sezone načrtuje v začetku decembra, ponekod bodo nanjo pripravljeni že prej.

Kaj se dogaja s smučiščem Bohinj 2864?

Žal ne moremo poročati o spodbudnem napredku gradnje težko pričakovanega smučišča Bohinj 2864, ki naj bi bil z več kot 45 kilometri smučarskih površin celo največji v Sloveniji.

Projekt je namreč začasno "zamrznjen", a se mu njegovi snovalci ne nameravajo odpovedati, zatrjuje prvi mož smučarskega projekta Boštjan Čokl.

Dokler zadeve z gradbenim dovoljenjem, ki jim ga oporeka Nadškofija Ljubljana, ne bodo urejene, s tem pa tudi izpolnjen temeljni pogoj za dodelitev državnih nepovratnih sredstev, se bodo posvečali prvemu delu projekta, to je oživitvi smučišča Kobla. Drugi del projekta, povezavo s Soriško planino, so začasno postavili na stranski tir.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin