Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2017,
12.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Ljubljanske mlekarne, Siol.net in Thinkstock

Video: Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

Ego Quark Ljubljanske mlekarne advertorial Uroš Zorman regeneracija vadba

Četrtek, 20. 4. 2017, 12.45

2 meseca, 1 teden

Kaj najbolj motivira uspešne športnike?

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Ljubljanske mlekarne, Siol.net in Thinkstock

Video: Ljubljanske mlekarne

Uspehi in vrhunski rezultati so za profesionalnega in tudi rekreativnega športnika zelo pomembni. Od dobrih uspehov je zelo odvisna tudi motivacija športnika.

prijatelji vadba gibanje druženje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dolgčas obvezen del treninga

Redni treningi lahko kljub raznoliki vadbi postanejo monotoni in se začnemo spopadati s pomanjkanjem motivacije. Zakaj trenirati, se kdaj pa kdaj verjetno sprašuje prav vsak športnik, ki bi včasih namesto naporne vadbe poležaval na kavču in se dolgočasil.

Seveda mora biti sproščanje obvezen del aktivnega življenjskega sloga in regeneracije telesa. Le tako se lahko izognemo preobremenitvam in naveličanosti.

počitek glasba sproščanje ženska kavč doma | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Brez želje in odločenosti ni napredka, a je pomembna tudi regeneracija

Kaj vrhunske športnike motivira, da so pripravljeni toliko truda vlagati v svojo kariero? Motivacija je temelj vsakega športnega napora in dosežka. Brez želje in odločenosti, da bo športnik stremel k napredku, vsi drugi psihološki dejavniki, kot so samozavest, intenzivnost vadbe, osredotočenost in čustva, postanejo manj ključni.

Nekatere, predvsem profesionalne športnike, motivirajo nagrade na koncu sezone. Nekatere navdihujejo različni športni idoli. Spet drugi pa so si zadali svoje osebne izzive, s katerimi bi radi presegli sami sebe. Motivacija nas spodbuja k doseganju boljših rezultatov, nam daje moč in nas vodi k popolnosti.

O dobri motivaciji govorimo, če naredimo vse, kar je treba, za dosego cilja v okviru svojih zmožnosti.

Uroš Zorman: Zdrav duh v zdravem telesu

Uroš Zorman | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Uroš Zorman, kapetan slovenske rokometne reprezentance, se zelo dobro zaveda, da je za večji napredek treba poskrbeti tudi za dobro regeneracijo. Hrana ima pri tem zelo velik pomen.

Za zajtrk ima najraje oreščke in suho sadje v mleku oziroma kakšnem drugem mlečnem izdelku. "Z Ego Quarkom, ki ima odlično energetsko sestavo, pa je zajtrk še boljši," je še povedal vrhunski rokometaš, ki Ego Quark priporoča tudi za obrok po napornem treningu.

Beljakovine v mlečnih izdelkih zaradi popolne zgradbe ustrezajo našim potrebam. Beljakovinski napitek Ego Quark vsebuje šest odstotkov beljakovin in je tako prava hrana za mišice. Ego Quark tako odlično poskrbi za regeneracijo po vadbi.

Najbolj ga motivira misel na cilj

Uroš Zorman | Foto: Slavko Kolar Foto: Slavko Kolar

Za res dober počitek, zaradi česar se hitreje opomore od naporov, si rad privošči masaže in plavanje v bazenu ter dovolj počitka v družbi najbližjih.

Ko pa telo ne zmore več, ga najbolj motivira misel na cilj. Takrat lahko iz sebe iztisne še zadnje atome moči, pa naj bo to trening ali tekma.

Ima tudi odličen nasvet za mlade, saj med drugim pravi, da pregovor "Zdrav duh v zdravem telesu", še kako velja.

 

ego quark ljubljanske mlekarne napitek | Foto: Naravna moč beljakovin

Ego Quark poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic, njegov odličen okus pa lahko dopolni marsikateri obrok.

Obstajata dva okusa proteinskega napitka Ego Quark – vaniljev in čokoladni, ki je na prodaj v 500-mililitrskih plastenkah.

Napitek je narejen iz posnetega mleka z 0,5 odstotka mlečne maščobe. Mleko in mlečni izdelki vsebujejo od tri do štiri grame beljakovin v stogramski porciji živila, 100 gramov napitka Ego Quark pa vsebuje 6 gramov beljakovin.

Ne spreglejte