Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2014,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ljubljanski maraton tek rekreacija maraton

Nedelja, 26. 10. 2014, 10.10

8 let

Izenačitev rekorda na tekaškem prazniku leta (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kenijec Ishimael Bushendich je s časom 2:08:25 izenačil rekord Ljubljanskega maratona. Najboljši Slovenec je bil Anton Kosmač, med damami je slavila Janet Reno.

Devetnajsta izvedba Ljubljanskega maratona, na prireditvi je v dveh dneh sodelovalo kar 26 tisoč udeležencev, je postregla iz izenačitvijo rekorda proge. Zanjo je poskrbel Kenijec Ishimael Bushendich, ki je progo, ta prvič ni potekala v dveh krogih, pretekel v dveh urah, osmih minutah in 25 sekundah. Za njim sta se uvrstila Elijah Keitany (2:08:37) in Edwin Kibet Koech (2:09:04), oba prav tako iz Kenije. Anton Kosmač, najboljši Slovenec, je bil deseti. "Teren je bil zelo razgiban. Bilo je vetrovno, tako da je bilo zelo težko, zato je bila res glasna spodbuda gledalcev ob stezi tokrat toliko bolj dobrodošla. Hvala vsem, ki so nas prišli spodbujat," na gledalce ni pozabil Kosmač.

"Zelo sem zadovoljen s progo, všeč mi je, ker je bil le en krog. Tako sem s tekom opravil veliko lažje. Lani sem bil tu tretji, zdaj pa sem zmagal in dosegel rekord, kar je super. Še bom prišel," je bil v cilju navdušen Bushendich, podobno razpoložena pa je bila tudi Renojeva: "Proga mi je bila zelo všeč, ker je ravna. Bilo pa je zelo vetrovno, kar nam je vsem skupaj otežilo delo. Maraton mi je všeč, gledalci so nas vseskozi spodbujali. Pričakovanj pred tekmo nisem imela, želela sem si predvsem dati vse od sebe in mislim, da mi je uspelo."

Slovensko-britansko zmagoslavje na polmaratonu

Polmaraton je pripadel Roku Puharju (1:07:41), ki je tako postal tudi slovenski prvak, tudi njega pa je motil veter. "Malo sem nezadovoljen, ker je bila proga sto metrov daljša, kot bi morala biti. Na njej je pihal zelo močan veter, zato je bilo težko. Želel sem popraviti državni rekord, a mi to žal ni uspelo. Zmanjkalo mi je pol minute ali še manj," se je pridušal Puhar. Njegova "kolegica", zmagovalka na 21 kilometrov Eleanor Davis, prihaja iz Velike Britanije.

Na nedeljski najkrajši, desetkilometrski razdalji – pomerilo se je 6.100 tekačev – sta se najbolj izkazala Blaž Grad (31:28) in Maruša Mišmaš (34:38). Med tekmovalci z vozički je slavil Marko Sever (1:14:22), ki je le za las premagal Marka Doberška.

Ne spreglejte